Ambassadör Wetterqvist avslutar sin tjänst

10 aug 2021

Kära kollegor och vänner i den diplomatiska- och konsulära kåren, inom de internationella organisationerna och bland våra partners och vänner i Liberia.

Jag har äran och nöjet att framföra mina lyckönskningar samt informera om att jag kommer att lämna Liberia tisdagen den 10 augusti 2021, i väntan på att min tjänst som Sveriges ambassadör till Republiken Liberia den 14 augusti avslutas.

Det har varit utmanande och givande fyra år i detta vackra land, med sin ungdomliga och ambitiösa befolkning och den nya administrationen under H.E. President Weah ledning. Jag ser landet gå framåt, kanske inte med stora framsteg, men i alla fall med många, många små. Trenden är tydlig; kanske är de många små steg, som engagerar ett större antal människor, viktigare för Liberias framtid och något som kommer att skapa mer hållbarhet.

Det har varit en spännande resa att arbeta tillsammans med er alla i era olika förmågor. Jag har lärt mig mycket och använt nästan allt jag någonsin studerat, läst eller plockat upp på något annat sätt i mitt tidigare liv.

Låt mig därför framföra min djupaste uppskattning till var och en av er, och era kolleger vid ambassader, i organisationer eller andra omkring er, för att ha gett mig möjligheten att arbeta nära er under min tjänstgöringstid, både på officiella och privat nivåer.

Förlusten av min man Casper till följd av Covid tidigare i år visade mig omfattningen av förmågan att ge utrymme för sorg och medkänsla som genomsyrar detta samhälle. Låt mig också framföra mitt uppriktiga tack för allt stöd som visats mig och i förlängningen till mina vuxna barn under dessa svåra månader.

Sverige har verkligen dragit nytta av de bilaterala och multilaterala relationer som vi alla har utvecklat. Jag lämnar med fina minnen av liberianska och internationella vänner och fyra, både givande och utmanande, år.

Å min familjs vägnar önskar vi er allt gott, och ser fram emot att åter träffas någon gång / någonstans i framtiden.

Med vänliga hälsningar,

Ingrid Wetterqvist
Sveriges ambassadör 

Senast uppdaterad 10 aug 2021, 14.06