Meny

Ambassaden och representanter från svenska företag firande nationaldagen tillsammans med tidningsdrottningen Amelia Adamo 6 juni

På Sveriges nationaldag den 6 juni stod Sveriges ambassadör, Robert Rydberg, värd för ett seminarium där chefer för svenska företag i Italien har möjlighet att utbyta erfarenheter om entreprenörskap.

Tidningsdrottningen Amelia Adamo var inbjuden som huvudtalare och höll ett mycket uppskattat, inspirerande och inte minst personligt föredrag om sin barndom och karriärsresa. Adamo är född i Italien och kom som nyfödd med sin mamma till Sverige i slutet av 1940-talet. Hon började som reporter på Aftonbladet, blev så småningom VD på Bonniers Veckotidningar, 1995 grundade hon sin första egna tidning, Amelia och tio är senare hade hon skapat ytterligare två tidningar, Tara och M-Magasin.  Adamo fick stämningen på topp när hon på ett humoristiskt sätt även berättade om kulturskillnaderna mellan Sverige och Italien och hon avslutade sin föreläsningen med att uttrycka tacksamhet över att vara resultatet av det perfekta äktenskapet, det svensk-italienska.

Dagen avslutades med skönsång när barn från Svenska skolföreningen i Rom framförde den svenska och italienska nationalsången och därefter samlades deltagarna för mingel i residensets trädgård. Seminariet arrangerades i samarbete med Svensk-italienska handelskammaren Assosvezia och Business Sweden.

Senast uppdaterad 07 jun 2018, 12.01