Alternate Text

Sveriges ambassadAthen, Grekland

Lokal tid 22:49

Praktiktjänstgöring vid ambassaden i Athen

Praktikant vt 2024 till Ambassaden i Athen

Vill du jobba med utrikespolitik i demokratins vagga och bo vid Medelhavet under en termin? Sveriges ambassad i Athen söker nu en nyfiken och driven student för vårterminen 2024. Som praktikant får du en unik möjlighet att arbeta med högaktuella utrikespolitiska frågor och främja Sverige i Grekland.

Uppgifter under praktiken
Ambassadens uppgift är att representera Sverige i Grekland och främja relationerna mellan länderna. Vi främjar kultur- och handelsutbytet samt medverkar till att stärka bilden av, och öka kunskapen om, Sverige i Grekland. Ambassaden bevakar och rapporterar om den ekonomiska och politiska utvecklingen i Grekland, inklusive situationen för de mänskliga rättigheterna och migration. Regionalt följer vi framför allt utvecklingen i EU:s relation till Turkiet och situationen i östra Medelhavet samt på västra Balkan. Därutöver bedrivs ett konsulärt arbete för de ca 850,000 svenska medborgare som årligen besöker Grekland, liksom de svenska medborgare som är permanent bosatta i landet.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker en universitets- eller högskolestudent med ett stort intresse för utrikespolitiska frågor och drivkraften att främja Sverige utomlands. Du ska vara kreativ, ha god initiativförmåga, och på kort varsel kunna ta itu med allehanda uppgifter som utförs på ambassaden. Erfarenhet och intresse av arbete med digitala plattformar och sociala medier är meriterande. Stor vikt fästs vid förmågan att formulera sig väl i tal och skrift (svenska och engelska). Kunskaper i grekiska är positivt, men inget krav.

Övrigt
Praktiken bör motsvara en termins studier och ska utgöra en del av, eller göras i anslutning till, en pågående utbildning som leder till examen.

För att göra praktik hos oss behöver du själv säkerställa att du uppfyller eventuella krav som kan gälla för inresa i det aktuella landet. Vid försämrad lägesbild i regionen kan praktiken komma att avbrytas i förtid. UD eller utlandsmyndigheten står inte för några eventuella kostnader detta kan medföra för praktikanten.

Din ansökan ska innehålla CV med foto och personligt brev där du beskriver syftet med praktiken samt varför du vill göra den hos just oss. Bifoga också intyg som styrker hur praktiken kopplar till din utbildning. Fördelning av praktikplatserna görs efter intervju.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder). Vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD och utlandsmyndigheter, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.se

Är du intresserad?
Vill du veta mer om praktiken, kontakta ambassaden.athen@gov.se

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m.m. framgår senast den 12 oktober 2023. Ansök via vårt rekryteringsverktyg.

Senast uppdaterad 14 sep 2023, 16.32