Statsminister Stefan Löfven till Paris

09 nov 2018

Den 11 november 2018 är det ett hundra år sedan den vapenvila slöts som ledde till slutet på första världskriget. Detta högtidlighålls vid ett stort firande i Paris den 10–11 november, där statsminister Stefan Löfven kommer att delta. I samband med besöket i Paris skall Stefan Löfven även under en ceremoni överlämna värdskapet för initiativet Global Deal till OECD.

Statsminister Stefan Löfven är inbjuden av Frankrikes president Emmanuel Macron att såväl närvara vid den franska minnesceremonin som att tala vid mötet Paris Peace Forum, där ett 80-tal stats- och regeringschefer och chefer för internationella organisationer deltar.

I samband med besöket i Paris träffar Stefan Löfven även Angel Gurría, chefen för Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, OECD, för att ge OECD värdskapet för statsminister Löfvens initiativ Global Deal. Initiativet Global Deal for Decent Work and Inclusive Growth syftar till att förbättra dialogen mellan arbetsmarknadens parter och länders regeringar för att förbättra anställningsvillkor och produktivitet.

  

Läs mer om Paris Peace Forum här: https://parispeaceforum.org/ 

Läs mer om Global Deal här: http://www.theglobaldeal.com/ 

Läs mer om OECD här: http://www.oecd.org/

Senast uppdaterad 09 nov 2018, 15.09