Praktik på ambassaden

Sveriges ambassad i Köpenhamn tar emot en praktikant varje vår- respektive hösttermin. Vi erbjuder dig en stimulerande praktikplats där du får möjlighet att bekanta dig med ett flertal arbetsuppgifter som är vanligt förekommande på en ambassad.

Just nu söker vi inte en praktikant. Vi återkommer inför höstterminen -24.

Nedan ser ni exempel på vad en praktik på ambassaden innebär.

Uppgifter under praktiken
Som praktikant kommer du att medverka i ambassadens politiska, ekonomiska och handelspolitiska rapportering samt i handläggningen av bilaterala ärenden mellan Sverige och Danmark. Du kommer även att få delta i planering och genomförande av ambassadens näringslivs-, kultur- och Sverigebildsfrämjande projekt och evenemang, samt bidra till kommunikationsinsatser med fokus på sociala medier. Insikt ges också i de konsulära arbetsuppgifterna.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som är svensk medborgare och studerar vid universitet eller högskola. Du har god social förmåga, är initiativrik och trivs bra med varierande arbetsuppgifter. Vi önskar att du har ett stort intresse för nordiska frågor och EU-frågor, Sverigeinformation och kommunikation.

Då vi ofta arbetar i projektform är det viktigt att du kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.

Så här söker du
Ambassaden offentliggör när en ansökningsperiod startar bland nyheterna på hemsidan och i sociala medier. Annonsering sker ofta i mars/april för höstens platser och i september/oktober för vårens. Ansökan görs via UD:s ansökningsverktyg.

Övrigt
Praktiken omfattar en termin, ca 20 veckor på heltid, och genomförs under höst- eller vårtermin. Ingen ekonomisk ersättning utgår. Praktiken ska vara studiemedelsberättigad, ge poäng och ingå som en del av studierna. För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen

Senast uppdaterad 12 okt 2022, 14.00