Sök praktik på Ambassaden i Tirana! Sista ansökningsdag 13 oktober 2021

08 okt 2021

Sveriges ambassad i Tirana erbjuder två praktikplatser i EU-kandidatlandet Albanien som ger en god inblick i ambassadens varierande verksamhet inom utrikes-, säkerhets- samt utvecklingspolitik och kommunikation.

 

242495324_5022816977748314_6212498427387971033_n.jpg

Uppgifter under praktiken
Ambassadens huvudinriktning är att bevaka Albaniens EU-närmande och genom utvecklingssamarbetet stödja reformerna för detta. I synnerhet kretsar ambassadens arbete kring politisk/ekonomisk rapportering och handläggning av det bistånd som utgår till program och projekt. Som praktikant deltar du i ambassadens löpande verksamhet och får en god och allsidig inblick i arbetet vid en svensk utlandsmyndighet. De två praktikplatserna kommer att fördelas mellan bistånd- och utvecklingsfrågor och politisk- och ekonomisk rapportering samt kommunikation. Specificera i din ansökan vilket fokus du föredrar. Din ansökan ska vara på engelska. Genom praktiken får du exempelvis möjlighet att utöka din förståelse för kommunikationsfrågor, utvecklingssamarbete, politisk rapportering samt Sverigefrämjande.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för internationella frågor inklusive EU-frågor och är nyfiken på Sveriges relationer med Albanien och västra Balkan. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska både i tal och skrift, och har du kunskaper i albanska är det självklart meriterande.   

Övrigt
Praktiken bör motsvara en termins studier och ska utgöra en del av en pågående utbildning som leder till examen. Ansökan som baseras på enstaka fristående praktikkurser som inte ingår i något program som leder till examen accepteras inte.

För att göra praktik hos oss behöver du vara fullvaccinerad mot covid-19, intyg krävs. Vid försämrad lägesbild i regionen kan praktiken komma att avbrytas i förtid. UD eller utlandsmyndigheten står inte för några eventuella kostnader detta kan medföra för praktikanten.

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver syftet med praktiken samt varför du vill göra den hos just oss. Bifoga också intyg som styrker att praktiken ingår i din utbildning. Fördelning av praktikplatserna görs efter intervju.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder). Vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.se/

Är du intresserad?
Vill du veta mer om praktiken, kontakta Mikaela Karlsson på telefon +355 69 701 0854 eller e-post mikaela.karlsson@gov.se

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m m framgår (motsv) senast den 13 oktober 2021. Ansök via vårt rekryteringsverktyg.

Lediga praktikplatser - Regeringen.se

Senast uppdaterad 08 okt 2021, 12.05