Praktikanter till Sveriges ambassad i Ankara höstterminen 2022

08 mar 2022

Är du intresserad av vad som händer i Turkiet? Studerar du statsvetenskap, juridik eller något annat ämne på högskolenivå? Tycker du om att skriva? Då ska du söka praktik hos oss på ambassaden i Ankara inför hösten 2022!

Uppgifter under praktiken 
Hos oss arbetar drygt 20 personer, varav nio för närvarande är utsända från Sverige. Vi verkar i en spännande miljö med högt tempo. Att göra praktik hos oss är en unik chans att få erfarenhet av hur en svensk utlandsmyndighet fungerar i ett land under ständig utveckling i EU:s närområde.

Vi söker två praktikanter för hösten 2022:

  • Den ena praktikplatsen är knuten till ambassadens sektion för politik, främjande och offentlig diplomati. Denna praktik innefattar bland annat informationsinhämtning för politiska rapporter och andra uppgifter som exempelvis att bistå vid ambassadens olika evenemang.
  • Den andra praktikplatsen är knuten till ambassadens sektion för administration och konsulära frågor. Denna praktik innefattar bland annat informationsinhämtning, att uppdatera rapporter inom den administrativa verksamheten, att bistå vid upphandlingar och upprättande av avtal och att hantera reseinformation samt andra uppgifter som har koppling till administration och konsulära frågor.

Din bakgrund och kompetens
Studenter inom statsvetenskap, mänskliga rättigheter, juridik, journalistik eller något annat relevant ämne på högskolenivå är välkomna att söka.

Utmärkt förmåga att uttrycka sig i skrift på svenska och engelska är ett krav. Kunskaper i turkiska är meriterande.

Övrigt 
Praktiken bör motsvara en termins studier och ska utgöra en del av en pågående utbildning som leder till examen. Ansökan som baseras på enstaka fristående praktikkurser som inte ingår i något program som leder till examen accepteras inte.

För att göra praktik hos oss behöver du vara fullvaccinerad mot covid-19, intyg krävs. Vid försämrad lägesbild i regionen kan praktiken komma att avbrytas i förtid. UD eller utlandsmyndigheten står inte för några eventuella kostnader detta kan medföra för praktikanten.

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver syftet med praktiken samt varför du vill göra den hos just oss. Bifoga också intyg som styrker att praktiken ingår i din utbildning. Fördelning av praktikplatserna görs efter intervju.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder). Vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.se/ankara.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om praktiken inriktad på politik, kontakta biträdande myndighetschef Louise Morsing på epost louise.morsing@gov.se

Vill du veta mer om praktiken inriktad på administration och konsulära frågor, kontakta administrativ chef Sidal Günes på e-post sidal.gunes@gov.se

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m m framgår (motsv) senast den 25 mars 2022. Ansök via vårt rekryteringsverktyg.

Senast uppdaterad 08 mar 2022, 11.19