Praktikant till Sveriges ambassad i Ankara, vårterminen 2022

19 okt 2021

Är du intresserad av vad som händer i Turkiet? Gillar du att skriva och är en fena på sociala medier? Då ska du söka praktik hos oss på ambassaden i Ankara inför våren 2022!

Vi söker en praktikant för vår utåtriktade verksamhet – att främja Sverige och svenska värderingar, kultur, handel och investeringar, med särskilt ansvar för vår aktivitet på sociala medier.

Uppgifter under praktiken
Hos oss arbetar drygt 20 personer, varav tio för närvarande är utsända från Sverige. Vi verkar i en spännande miljö med högt tempo. Att göra praktik hos oss är en unik chans att få erfarenhet av hur en svensk utlandsmyndighet fungerar i ett land under ständig utveckling i EU:s närområde.

Som praktikant på ambassaden kommer du främst att vara knuten till avdelningen för politik, främjande och offentlig diplomati. Den handledda praktiken innefattar framför allt att hjälpa till med att utveckla ambassadens utåtriktade verksamhet och kommunikation, främst på sociala medier. Även andra uppgifter kan ingå, som exempelvis att bistå vid ambassadens olika evenemang.

Din bakgrund och kompetens
Studenter inom statsvetenskap, mänskliga rättigheter, kulturvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller något annat relevant ämne på högskolenivå är välkomna att söka.

Utmärkt förmåga att uttrycka sig i skrift på svenska och engelska är ett krav. Kunskaper i turkiska är meriterande.

Vi söker dig med en självständig och nyfiken personlighet och som har god kännedom om sociala medier.

Övrigt
Praktiken bör motsvara en termins studier och ska utgöra en del av en pågående utbildning som leder till examen. Ansökan som baseras på enstaka fristående praktikkurser som inte ingår i något program som leder till examen accepteras inte.

För att göra praktik hos oss behöver du vara fullvaccinerad mot covid-19, intyg krävs. Vid försämrad lägesbild i regionen kan praktiken komma att avbrytas i förtid. UD eller utlandsmyndigheten står inte för några eventuella kostnader detta kan medföra för praktikanten.

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver syftet med praktiken samt varför du vill göra den hos just oss. Bifoga också intyg som styrker att praktiken ingår i din utbildning. Fördelning av praktikplatserna görs efter intervju.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder). Vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om praktiken, kontakta biträdande myndighetschef Louise Morsing på telefon eller WhatsApp +90 543 303 3446.

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng med mera framgår senast den 31 oktober 2021. Ansök via vårt rekryteringsverktyg

Senast uppdaterad 19 okt 2021, 16.27