Salzburg - Erich Lobensommer

Sveriges honorära konsulat i Salzburg leds av den honorära konsuln Dir. Erich Lobensommer.

Vem är du?

Jag heter Erich Lobensommer. Jag bor med min familj i hjärtat av Salzkammergut - i Bad Ischl. Jag har varit verkställande direktör för automobilföreningen ÖAMTC i Salzburg sedan 1991. Som konsul i Salzburg har jag varit verksam sedan 2001.

Varför vill du representera Sverige?

Det svenska konsulatet i Salzburg huserar sedan flera år i samma lokaler som ÖAMTC. Det var därför en stor ära för mig att ta över denna uppgift från min föregångare. I min roll som verkställande direktör för ÖAMTC är en av mina grundläggande uppgifter att hjälpa människor i nöd. Detta sätt att tänka försöker jag också använda mig av i mitt arbete som konsul för svenskarna i Salzburg.

För mig är Sverige ett väldigt progressivt land, föredömligt på många områden såsom utbildning, jämlikhet och innovation. Att få representera de många svenskar som antingen bor i Salzburg eller besöker vårt vackra land är en stor ära och väldigt meningsfull uppgift för mig.

Vad bör man se när man besöker Salzburg?

Salzburg erbjuder en mängd sevärdheter. Gamla stan i barockstil med fästningen Hohensalzburg, trädgården Mirabellgarten och den världsberömda gågatan Getreidegasse brukar vara höjdpunkter för besökare. På sommaren erbjuds kulturell underhållning på högsta nivå under Salzburger Festspiele – en festivalsom den svenska kungafamiljen regelbundet brukar besöka! Det vackra bergs- och sjölandskapet erbjuder också utmärkta rekreations- och sportmöjligheter under både sommar- och vintertid.

Var ligger konsulatet i Salzburg och vilka är era öppettider?

Sveriges konsulat i Salzburg är beläget i ÖAMTC:s lokaler på Alpenstraße 102-104, 5020 Salzburg. Våra öppettider är måndag till fredag från klockan 10:00 till 12:00.

Senast uppdaterad 06 feb 2020, 15.37