Graz - Gerhard Fabisch

Sveriges honorära konsulat i Graz leds av den honorära konsuln Mag. Dr. Gerhard Fabisch.

Vem är du?

Jag är gift, har två barn som studerar ekonomi och medicin, och bor i Graz. Jag har arbetat på Steiermärkische Sparkasse i över 30 år och tycker om att resa, både yrkesmässigt och privat. I mitt arbete reser jag främst till Wien, Frankfurt, Bryssel och västra Balkan. Privat reser jag gärna till olika länder i Europa, däribland naturligtvis till Sverige, men även till USA och Kanada. Jag har studerat ekonomi i Graz och Wien. På min fritid gillar jag att utöva sport, framförallt simning, tennis och vandring.

Varför vill du representera Sverige?

Eftersom Sverige
- representerar ett mycket öppet samhälle
- gjort imponerande framsteg inom företagande, sport och kultur
- är ett föregångsland för många andra europeiska länder när det gäller mänskliga rättigheter, jämlikhet, miljöfrågor och social välfärd
- är ett vackert land.

Vad bör man se när man besöker Graz?

Den mycket vackra gamla stan, Schloßberg och slottet Schloss Eggenberg. Jag kan rekommendera ett besök på något av de evenemang som anordnas på Musikverein eller på sommaren under gatufestivalen La Strada. I Graz finns det även många bra restauranger. För fiskätare rekommenderar jag El Pescador och för dem som föredrar kött finns El Gaucho.

Var ligger konsulatet i Graz och vilka är era öppettider?

Konsulatet ligger i centrum, vid Steiermärkische Bank und Sparkassen AG, Sparkassenplatz 4, 8010 Graz. Öppettiderna är måndag till fredag ​​från klockan 09:00 till 12:00.

Senast uppdaterad 06 feb 2020, 15.45