• Svenska

Om utlandet Djibouti

24 sep 2021

Information om UD:s avrådan med anledning av covid-19

UD har den 24 september 2021 beslutat om att ändra i den breda avrådan från icke nödvändiga resor för ytterligare länder. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Uppdaterade inreseregler

Djibouti har kompletterat sina inreseregler den 20 juni. För mer information tryck här. Passagerare som inte är vaccinerade måste sitta i karantän vid ankomst (antal dagar anges dessvärre ej). Djiboutiska medborgare och utlänningar boende i Djibouti måste ha veccinerat sig med minst en spruta, alternativt få intyg om medicinska undantag, för att få lämna landet. 

Djibouti återöppnade sitt luftrum den 17 juli 2020. Ett negativt covid-19 test är obligatoriskt vid ankomst till Djibouti (max 3 dagar gammalt), dessutom måste alla passagerare genomgå ytterligare ett test på flygplatsen. Vid positivt test gäller karantän i 10 dagar på anvisat hotell, på egen bekostnad.

Ansiktsmask är obligatoriskt.

Nytt nummer hos UD-jouren för coronarelaterade frågor
UD har öppnat ett särskilt nummer för frågor kring coronaviruset och resande: 08-405 92 00. För akuta konsulära nödsituationer ringer man som vanligt UD:s konsulära nödjour på: 08-405 50 05.

Senast uppdaterad 01 sep 2021, 14.19
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer