• Svenska

Om utlandet Benin

Avrådan

Benin - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från alla resor inom 20 kilometer till Benins gränser mot Burkina Faso och Niger samt till nationalparkerna Pendjari och Park W i sin helhet.

Vidare avråder UD från icke-nödvändiga resor till distrikten Alibori och Borgou i nordöstra Benin.

Beslut om avrådan togs 31 oktober 2022. Avrådan gäller tills vidare.

21 dec 2023

Uppmaning till svenskar utomlands

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd. Svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas också att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.

Uppmaning till svenskar utomlands

Aktuella händelser

Säkerhetssituationen 

Det problematiska säkerhetsläget i flera av Benins grannländer spiller över på gränsområdena i norra delarna av Benin. Det finns risk för rörelser av rebellgrupper i gränsområdena. Kidnappningar av utländska turister och mord har förekommit i nationalparken Pendjari. Terroristgrupper rör sig i Burkina Faso nära gränsen till Benin.  

Utrikesdepartementet vill starkt rekommendera att avstå från besök till de norra delarna av Benin, särskilt gränsområdena mot grannländerna och i synnerhet till nationalparkerna Pendjari och W.

 

Senast uppdaterad 04 apr 2024, 11.10
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I appen UD Resklar finns råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Om UD Resklar på regeringen.se
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Om du vill att UD eller ambassaden ska kunna få tag i dig vid en större krissituation i landet kan du anmäla dig till svensklistan.

Anmäl dig till svensklistan