Alternate Text

AMBASADA E SUEDISËTiranë, Shqipëri

Koha lokale 3:08 e pasdites

Ekspozita Re:waste në Berat

12 Mar 2024, 10.00 e paradites

Nga data 1 deri më 22 mars në Berat, Ambasada e Suedisë në bashkëpunim me bashkinë e Beratit do të prezantojë ekspozitën Re:waste – si Suedia po i rimendon resurset.

Vend: Qendra Rinore, Berat
Data: 1 – 22 mars
Ora: 08:00 - 18:00, të hënën deri të premten

Rreth ekspozitës

Rreth dy miliard ton mbeturinash komunale u prodhuan në nivel global në vitin 2016. Sipas parashikimeve të Bankës Botërore, pritet që ky numër të rritet me 70 për qind para vitit 2050. Ky është një krizë globale që kërkon pjesëmarrjen e të gjithëve. Ekspozita Re:waste shpjegon problemet themelore, hapat që duhet të ndërmarrim për të dalë nga kjo situatë, dhe inovacionet e zgjuara në zhvillim dhe në treg.