Alternate Text

Sveriges ambassadHarare, Zimbabwe

Lokal tid 02:29

Kalmar nästa för Zimbabwes stjärnskott Gutu

19 dec 2011

Den 16 december hölls en mottagning på det svenska residenset i Harare för att ta farväl av Archford Gutu som nästa år åker till Kalmar med förhoppning om att bli ny allsvensk stjärna. Efter en fantastisk säsong med sitt Dynamos där Gutu hunnit med att vinna såväl ligan som kuppen blir han således den första zimbabwier att dra på sig Kalmar FF:s färger nästa år.

Vid mottagning hemma hos ambassadör Anders Lidén och hans fru Linnéa Hermance påmindes Gutu om att han har att se fram emot ett lite kyligare klimat än han kanske är van vid. För att råda bot på detta överräckte ambassadör Lidén en mössa och halsduk i Kalmar FF:s färger.

Mottagningen gästades även av Harares borgmästare Muchadei Masundai, Zimbabwes landslagstränare Norman Matzepa, damlagets tränare Rosemary Mugadzav och ett flertal zimbabwiska fotbollsvänner.

Ambassadör Lidén, som gillar fotboll och Kalmar FF i synnerhet, berättade kort om klubben som Gutu nu kommer till, fotboll i Sverige och allsvenskan. Lidén avslutade med att uppmuntra Gutu till att jobba hårt, då bra spel i allsvenskan kan öppna dörren för de större ligorna ute i Europa. Men enligt Lidén gällde det i första hand att försöka vinna allsvenskan med Kalmar FF och helst ta laget till Champions League.

Gutu höll ett kort tal där han berättade att han var mycket glad över chansen att få spela i Europa och han tackade dem som hjälpt honom och gjort resan till Sverige möjlig. Gutu tackade ambassadör Lidén för att ha ordnat avskeds tillställningen och gav honom sin landslagströja. Avslutningsvis delade han också ut fotbollar till skolor och ungdomsgrupper som betytt mycket för honom.

Senast uppdaterad 04 jan 2018, 14.01