Meny

Praktikant till Sveriges ambassad i Seoul vårterminen 2019

Ambassaden i Seoul tar emot en praktikant under 20 veckor våren 2019. Som praktikant i Seoul får du möjlighet att bidra till att stärka Sveriges politiska och ekonomiska relationer till ett av världens mest innovativa och dynamiska länder.

Uppgifter under praktiken

Ambassaden i Seoul verkar för att på olika sätt stärka samarbetet mellan Sverige och Sydkorea. 2019 blir ett särskilt intressant år i och med 60-årsfirandet av diplomatiska relationer mellan våra två länder. Ambassaden arbetar för att öka handelsutbytet och stärka den politiska dialogen inom en rad områden så som fred och säkerhet, jämställdhet och innovation. I verksamheten ingår rapportering om politik och ekonomi, liksom utåtriktat arbete för att långsiktigt stärka bilden av Sverige och främjandet av handels-, kultur- och studentutbyte. Ambassaden samarbetar ofta tillsammans med övriga EU-länders och nordiska länders beskickningar samt EU-delegationen i Seoul.

Målet är att praktiken ska ge en god och nyanserad bild av arbetet på en ambassad och av utlandsmyndigheternas roll i den svenska förvaltningen. Praktikanten får praktisk erfarenhet av att rapportera om politiska och ekonomiska frågor och av att driva främjandeprojekt inom en bredd av områden. Ett av syftena med praktiken är att ge praktikanten en uppfattning om vilka krav som ställs och vad det innebär med en karriär inom utrikesförvaltningen.

Din bakgrund och kompetens 
Vi söker dig som är intresserad av Sydkorea och regionen samt är initiativrik med god social förmåga. En grundförutsättning för praktik på ambassaden är att du har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Kunskaper i koreanska är meriterande. Du studerar företrädesvis ekonomi, juridik, statsvetenskap eller Östasienkunskap och har mycket goda kunskaper om både det svenska samhället och internationella frågor.

Övrigt

Praktiken bör motsvara en termins studier.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder).

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.se/seoul

Är du intresserad?

Vill du veta mer om praktiken, kontakta handledare Elenore Kanter på telefon 82-2-37033704 eller elenore.kanter@gov.se

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m m framgår (motsv) senast den 2 oktober 2018. Ansök via vårt rekryteringsverktyg.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Utrikesdepartementet, som är ett av tio departement, ansvarar för utrikes- och säkerhetspolitik, global utveckling och bistånd, handelspolitik, hjälp till svenskar i utlandet, folkrätt och mänskliga rättigheter, exportkontroll av krigsmateriel, internationella samarbeten med länder och regioner samt handels-, investerings- och Sverigefrämjande.

Ansök

Senast uppdaterad 11 sep 2018, 13.06