Sveriges ambassadMadrid, Spanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Madrid.

Lokaltid Madrid
13:07

Praktikant till Sveriges ambassad i Madrid vårterminen 2022

Drivs du av en vilja att arbeta med Sveriges relationer med andra länder? Vill du lära dig mer om arbetet på en ambassad i ett EU-land? Då kanske du är vår nästa praktikant. På ambassaden i Madrid får du chansen att pröva på ambassadarbetet i inspirerande och stimulerande miljö.

Uppgifter under praktiken
Som praktikant på ambassaden i Madrid deltar du aktivt i den löpande verksamheten. Du förväntas vara delaktig i ambassadens arbete med handels- och Sverigefrämjande samt i det övergripande kommunikationsarbetet. Du kommer att ges möjlighet att bistå i rapportering om spansk politik och ekonomi, samt rapporteringen kring spanska ståndpunkter vad gäller EU-frågor. Du ges även inblick i vårt konsulära och administrativa arbete.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som har genomfört större delen av ett program med statsvetenskaplig, ekonomisk, juridisk, kommunikations- eller förvaltningsinriktning. För att kunna tillgodogöra dig praktiken behöver du ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt kunna tala och förstå spanska väl. Kunskap om Spanien och spanska samhällsförhållanden är ett plus. Vi ser dessutom gärna att du har ett intresse för kommunikationsfrågor. Svenskt medborgarskap är ett krav för praktiktjänstgöring.

Praktikanten ska vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola. Svenska studenter vid utländska universitet kan också komma ifråga för praktik. Om praktik inte ingår som poänggivande kurs, ska institutionen intyga att praktiken är relevant för den studerandes utbildningsinriktning.

Övrigt
Praktiken bör motsvara en termins studier och ska utgöra en del av en pågående utbildning som leder till examen. Ansökan som baseras på enstaka fristående praktikkurser som inte ingår i något program som leder till examen accepteras inte.

För att göra praktik hos oss behöver du vara fullvaccinerad mot covid-19, intyg krävs. Vid försämrad lägesbild i regionen kan praktiken komma att avbrytas i förtid. UD eller utlandsmyndigheten står inte för några eventuella kostnader detta kan medföra för praktikanten.

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver syftet med praktiken samt varför du vill göra den hos just oss. Bifoga också intyg som styrker att praktiken ingår i din utbildning. Fördelning av praktikplatserna görs efter intervju.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder). Vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.se/madrid.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om praktiken, kontakta Johanna Lind på ambassaden i Madrid, telefon +34 609 989 005 eller johanna.lind@gov.se

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m m framgår (motsv) senast den 13 oktober 2021. Ansök via vårt rekryteringsverktyg.

Senast uppdaterad 20 sep 2021, 12.34