Alternate Text

Sveriges ambassadMadrid, Spanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Madrid.

Lokaltid 11:43

Praktikant till Sveriges ambassad i Madrid höstterminen 2023

Drivs du av en vilja att arbeta med Sveriges relationer med andra länder? Vill du lära dig mer om arbetet på en ambassad i ett EU-land? Då kanske du är vår nästa praktikant. På ambassaden i Madrid får du chansen att pröva på ambassadarbetet i en inspirerande och stimulerande miljö.

Uppgifter under praktiken
Som praktikant på ambassaden i Madrid deltar du aktivt i den löpande verksamheten. Du kommer att ges möjlighet att bistå i rapportering om spansk politik och ekonomi, samt rapporteringen kring spanska ståndpunkter vad gäller EU-frågor. Under praktikperioden kommer särskilt fokus att ligga på Spaniens EU- ordförandeskap hösten 2023. Vidare förväntas du vara delaktig i ambassadens arbete med handels- och Sverigefrämjande samt i det övergripande kommunikationsarbetet. Du kommer även få inblick i vårt konsulära och administrativa arbete.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som har genomfört större delen av ett program med statsvetenskaplig, ekonomisk, juridisk, kommunikations- eller förvaltningsinriktning. För att kunna tillgodogöra dig praktiken behöver du ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt kunna förstå och tala spanska flytande. Kunskap om Spanien och spanska samhällsförhållanden är ett plus. Vi ser dessutom gärna att du har ett intresse för kommunikationsfrågor. Svenskt medborgarskap är ett krav för praktiktjänstgöring.

Övrigt
Praktiken bör motsvara en termins studier och ska utgöra en del av, eller göras i anslutning till, en pågående utbildning som leder till examen.

För att göra praktik hos oss behöver du själv säkerställa att du uppfyller eventuella krav, t.ex. på vaccination mot covid-19, som kan gälla för inresa i det aktuella landet. Vid försämrad lägesbild i regionen kan praktiken komma att avbrytas i förtid. UD eller utlandsmyndigheten står inte för några eventuella kostnader detta kan medföra för praktikanten.

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver syftet med praktiken samt varför du vill göra den hos just oss. Bifoga också intyg som styrker hur praktiken kopplar till din utbildning. Fördelning av praktikplatserna görs efter intervju.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder). Vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.se/Madrid

Är du intresserad?
Vill du veta mer om praktiken, kontakta Johanna Lind på ambassaden i Madrid, telefon +34 609 989 005 eller johanna.lind@gov.se

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m.m. framgår senast den 30 mars 2023. Ansök via vårt rekryteringsverktyg.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 800 personer, varav 600 utomlands. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång och vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Utrikesdepartementet ansvarar för utrikes- och säkerhetspolitik, global utveckling och bistånd, handelspolitik, hjälp till svenskar i utlandet, folkrätt och mänskliga rättigheter, exportkontroll av krigsmateriel, internationella samarbeten med länder och regioner samt handels-, investerings- och Sverigefrämjande.

Senast uppdaterad 09 mar 2023, 10.25