Meny

Sveriges ambassadMadrid, Spanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Madrid.

Lokaltid Madrid
05:22

Praktik

Drivs du av en vilja att representera Sverige i utlandet och vill lära dig mer om arbetet på en ambassad i EU-området? Då kanske du är vår nästa praktikant. På ambassaden i Madrid får du chansen att pröva på ambassadarbetet i en trevlig och inspirerande miljö.

Uppgifter under praktiken
Som praktikant på ambassaden i Madrid deltar du aktivt i arbetet med att främja Sverige och rapportera om spansk inrikespolitik, ekonomi och EU-frågor. Du bistår i ambassadens arbete med handels- och Sverigefrämjande och får även en inblick i vårt konsulära och administrativa arbete.

Din bakgrund och kompetens
Praktikanten bör ha genomfört större delen av ett program med statsvetenskaplig, ekonomisk, juridisk, kommunikations eller förvaltningsinriktning. Arbetet kräver mycket god förmåga att uttrycka sig på såväl svenska som spanska. Kunskap om Spanien och spanska samhällsförhållanden är ett plus. Intervjuer sker via Skype. Svenskt medborgarskap är ett krav för praktiktjänstgöring.

Praktikanten ska vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola. Svenska studenter vid utländska universitet kan också komma ifråga för praktik. Om praktik inte ingår som poänggivande kurs, ska institutionen intyga att praktiken är relevant för den studerandes utbildningsinriktning.

Övrigt
Praktiken bör motsvara en termins studier.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder).
Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

Sveriges Ambassad i Madrid söker praktikant till vårterminen 2020
Är du intresserad?
Vill du veta mer om praktiken, kontakta handledare Niklas Nilsson, tel +34 91 702 2000, eller mejl till: niklas.nilsson@gov.se

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m m framgår (motsv) senast den 10 oktober 2019. Ansök via vårt rekryteringsverktyg.

 

Senast uppdaterad 04 okt 2019, 21.43