Alternate Text

Sveriges ambassadMadrid, Spanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Madrid.

Lokal tid 15:14

Praktikant till ambassaden i Madrid höstterminen 2024

Drivs du av en vilja att arbeta med Sveriges relationer med andra länder? Vill du lära dig mer om arbetet på en ambassad i ett EU-land? Då kanske du är vår nästa praktikant. På ambassaden i Madrid får du chansen att pröva på ambassadarbetet i en inspirerande och stimulerande miljö.

Uppgifter under praktiken
Som praktikant på ambassaden i Madrid deltar du aktivt i den löpande verksamheten. Du kommer att ges möjlighet att bistå i rapportering om spansk politik och ekonomi, samt rapporteringen kring spanska ståndpunkter vad gäller EU-frågor. Vidare förväntas du vara delaktig i ambassadens arbete med handels- och Sverigefrämjande samt i det övergripande kommunikationsarbetet. Du kommer även få inblick i vårt konsulära och administrativa arbete.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som studerar ett program med statsvetenskaplig, ekonomisk, juridisk, kommunikations- eller förvaltningsinriktning på universitet eller högskola. Studier på magister- eller mastersnivå är meriterande. För att kunna tillgodogöra dig praktiken är ett grundkrav att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt mycket goda kunskaper i spanska. Kunskap om Spanien och spanska samhällsförhållanden är starkt meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta både självständigt och i projektform. Svenskt medborgarskap är ett krav för praktiktjänstgöring.

Övrigt
Praktiken bör motsvara en termins studier och ska utgöra en del av, eller göras i anslutning till, en pågående utbildning som leder till examen.

För att göra praktik hos oss behöver du själv säkerställa att du uppfyller eventuella krav som kan gälla för inresa i det aktuella landet. Vid försämrad lägesbild i regionen kan praktiken komma att avbrytas i förtid. UD eller utlandsmyndigheten står inte för några eventuella kostnader detta kan medföra för praktikanten.

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver syftet med praktiken samt varför du vill göra den hos just oss. Bifoga också intyg som styrker hur praktiken kopplar till din utbildning. Fördelning av praktikplatserna görs efter intervju.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder). Vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik i utrikesförvaltningen.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.se

Är du intresserad?
Vill du veta mer om praktiken, kontakta Johanna Lind på ambassaden i Madrid, telefon +34 609 989 005 eller johanna.lind@gov.se

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m.m. framgår senast den 28 mars 2024. Ansök via vårt rekryteringsverktyg.

Senast uppdaterad 18 jan 2024, 09.14