Alternate Text

Sveriges ambassadMadrid, Spanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Madrid.

Lokal tid 01:48

Lediga tjänster

Utlysning av ledig tjänst som konsulär handläggare vid ambassaden i Madrid.

Ambassaden utlyser en ledig befattning med möjlighet till tillsvidareanställning som lokalt anställd handläggare för konsulära och passfrågor. Provanställning om 6 månader gäller och tillträde sker under juli månad.  

I arbetsuppgifterna ingår handläggning av konsulära och civilrättsliga ärenden (bl.a. bistånd till nödställda, dödsfall, bistånd i brottmål och till brottsoffer samt medborgarskapsfrågor). Även handläggning av pass- och folkbokföringsärenden och ansvar för kontakt med ett antal honorärkonsulat ingår i tjänsten.  

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt med god kännedom om det svenska och spanska samhället. Du är flexibel, har ett gott omdöme och trivs med ett högt arbetstempo. Du har en mycket god administrativ förmåga. Du är kvalitetsmedveten, noggrann, empatisk och har lätt för att samarbeta. Önskvärt att du har en akademisk examen och vi förutsätter att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, spanska och engelska. Svenskt medborgarskap krävs. Godkänd säkerhets/-registerkontroll som görs av SÄPO är en förutsättning.

Välkommen med din ansökan (ett personligt brev inklusive CV och uppgift om minst tre referenspersoner) via e-post till ambassaden.madrid@gov.se  senast den 26 april. Endast de sökande som kallas till en intervju blir kontaktade.

Information om ambassadens verksamhet finns på ambassadens webbsida https://www.swedenabroad.se/madrid

Vill du veta mer om tjänstens innehåll och arbetsuppgifter kontakta konsulära handläggaren Alicia Godoy på telefon +34 91 702 2006. Frågor om anställningsvillkor besvaras av den administrativa och konsulära chefen Adrian La Torre.

Senast uppdaterad 09 feb 2023, 10.25