Alternate Text

Sveriges ambassadMadrid, Spanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Madrid.

Lokaltid 11:10

Lediga tjänster

Utlysning av vikariat som konsulär handläggare vid ambassaden i Madrid.

 Ett vikariat (med möjlighet till eventuell förlängning) som lokalt anställd handläggare för konsulära frågor vid ambassaden i Madrid blir ledigt för perioden 29 maj 2023 – 19 januari 2024. Befattningen täcker en föräldraledighet och är ett heltidsvikariat.

I arbetsuppgifterna ingår handläggning av konsulära och civilrättsliga ärenden (bl.a. bistånd till nödställda, dödsfall, bistånd i brottmål och till brottsoffer och medborgarskapsfrågor). Även handläggning av pass- och folkbokföringsärenden och ansvar för kontakterna med ett antal honorärkonsulat ingår i tjänsten.  

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt med god kännedom om det svenska och spanska samhället. Du är flexibel samt har ett gott omdöme och trivs med ett högt arbetstempo. Du har en mycket god administrativ förmåga. Du är kvalitetsmedveten, noggrann, empatisk och har lätt för att samarbeta. Önskvärt att du har en akademisk examen och goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, spanska och engelska. Svenskt medborgarskap krävs. Godkänd säkerhets/-registerkontroll som görs av SÄPO är en förutsättning. Du ska vara skriven i Spanien och ha ett s k NIE nummer.

Välkommen med din ansökan (ett personligt brev inklusive CV och uppgift om minst tre referenspersoner) via e-post till ambassaden.madrid@gov.se  senast den 5 mars 2023. Endast sökanden som kallas till en intervju blir kontaktade.

Information om ambassadens verksamhet finns på ambassadens webbsida https://www.swedenabroad.se/madrid

Vill du veta mer om tjänstens innehåll och arbetsuppgifter kontakta den konsulära handläggaren Patrick Andersson på telefon +34 91 702 2006. Frågor om anställningsvillkor besvaras av den administrativa och konsulära chefen Adrian La Torre.

Senast uppdaterad 09 feb 2023, 10.25