Alternate Text

Sveriges ambassadMadrid, Spanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Madrid.

Lokal tid 04:15

Valet 2022. Får du förtidsrösta i Spanien?

27 apr 2022

Söndagen den 11 september 2022 är det val till riksdag, region och kommunfullmäktige i Sverige. Om du är svensk medborgare, har fyllt eller fyller 18 år senast den 11 september 2022 och befinner dig i Spanien, kan du förtidsrösta genom att antigen brevrösta eller rösta på ambassaden i Madrid eller på några av våra konsulat i landet. Mera information om vilka datum i augusti och hur man går tillväga för att förtidsrösta i våra vallokaler i Spanien kommer att publiceras inom kort.

Anmäl dig till röstlängden vart tionde år

Du som bor utomlands, glöm inte att anmäla dig till röstlängden (gäller de som bott mer än 10 år utomlands och som inte röstade i förra valet). Uppgifterna måste vara Skatteverket tillhanda senast den 12 augusti 2022 för att tas upp i tid i röstlängden.

För att anmäla dig till röstlängden måste du fylla iblanketten "Ny adress/röstlängd för utvandrad" och skicka in den till Skatteverket. Adressen står på blanketten.

Även en inkommen röst från utlandet vid ett val räknas som en anmälan till röstlängden. Dessutom räknas rösten i det aktuella valet om den inkommer senast dagen innan valdagen.

Här finns mer information på Skatteverkets webbsida samt länk till blankett.

 

Senast uppdaterad 27 apr 2022, 10.48