Swedish Dads’ och ’Singaporean Dads

03 nov 2017

För att uppmuntra till diskussion om pappors engagemang, socialpolitik och jämställdhet i Singapore visade ambassaden, i samarbete med Svenska Institutet och IKEA, Johan Bävmans fotoutställning ’Swedish Dads’ på konstgalleriet The DECK 10-20 oktober.

’Swedish Dads’ är en uppmärksammad fotoutställning som porträtterar pappor som valt att stanna hemma med sina barn i minst 6 månader.

I anslutning till utställningen anordnade ambassaden, tillsammans med IKEA, fototävlingen ’Singaporean Dads’ där singaporianska pappor kunde skicka in foton som skildrade deras syn på sin roll som förälder. Responsen var över förväntan, av 840 inkomna bidrag valdes 10 finalister ut som visades tillsammans med Johan Bävmans fotografier.

Fotoutställningen ’Swedish Dads’ och ’Singaporean Dads’ invigdes den 10 oktober av ambassadör Håkan Jevrell. Under öppningskvällen hölls en paneldiskussion med fokus på föräldraledighetens betydelse för ekonomisk utveckling och företagande i Sverige och Singapore. Panelen bestod av representanter från Families for Life Council, IKEA och aAdvantage Consulting. Anna-Karin Lindblom från Socialdepartementet redogjorde för svenska erfarenheter och policies på området. Diskussionen leddes av Augustine Anthuvan från ChannelNews Asia. Paneldebatten var välbesökt och diskussionen livlig och engagerande med ett aktivt deltagande från publiken. Under kvällen presenterades även vinnarna i fototävlingen ’Singaporean Dads’. 

Senast uppdaterad 22 apr 2020, 12.21