Svenska Film festivalen, 16-19 februari, 2017

21 mar 2017

Sveriges ambassad i samarbete med Svenska Filminstitutet och The Projector var stolta över att presentera den andra upplagan av den svenska filmfestivalen 16-19 februari 2017.

I år visade vi bland annat fem filmer av den svenska regissören Roy Andersson. Vi öppna festivalen med hans prisbelönta film, En duva satt på en gren och funderande över tillvaron.

Ambassaden bjöd också in Johan Carlsson till Singapore, som är line-producent från Studio 24 och har arbetat tillsammans med Roy Andersson med de flesta av hans filmer. Johan Carlsson höll också en inspirerande Q & A efter visningen av En duva satt på en gren och funderande över tillvaron. Han genomförde också en workshop på Kim Wee School of Communication and Information på NTU där han delade hans kunskaper om film till filmstudenter.

Svenska inredningsföretaget vid namn Möbler sponsrade också eventet genom att dekorera lobbyn med deras antika svenska möbler.

Förutom Roy Anderssons filmer visade vi också ”feel-good” filmen Trevligt folk, en verklig historia om ett somaliska Bandylag. Dessutom visade vi filmen Vi är bäst, av regissören Lukas Moodysson, filmen handlar om tre unga flickor i 70-talets Stockholm som startar ett punkband. Vi visade också dokumentären,  Att skiljas, som handlar om skilsmässa.

Senast uppdaterad 22 apr 2020, 12.33