Meny

Dr. Kalle Conneryd Lundgren från Karolinska Universitetssjukhuset besöker Singapore

04 apr 2019

Den 2–3 april besökte Dr. Kalle Conneryd Lundgren, överläkare och rådgivare till chefen för Karolinska universitetssjukhuset(KS), Singapore. Kalle var inbjuden som talare på konferensen ”HI.TEC” (Healthcare Infrastructure Technology & Engineering Conference) som i år anordnades under temat ”Transformation for digital delivery”. Konferensen organiserades av MOH Holding och Hälsoministeriet med stöd av Team Sweden.

Kalle Conneryd Lundgrens presentation fokuserade på den omorganisation av sjukvården som skett på Nya Karolinska och på sjukhusets förändrade verksamhetsmodell. Han deltog även i en paneldiskussion under vilken han delade med sig av erfarenheter från sjukvårdsstyrning i Sverige. De två svenska sjukvårdsföretagen Elekta och Getinge ställde ut under konferensen.

Under sitt besök i Singapore träffade Kalle Lundgren ett flertal viktiga aktörer från den singaporianska sjukvårdssektorn för att diskutera och dela erfarenheter av olika vårdmodeller och digitaliserad sjukvård.

Besöket avslutades med en mottagning på svenska residenset med ambassadör Niclas Kvarnström och Finlands ambassadör Paula Parviainen som värdar.

 

Senast uppdaterad 01 jun 2019, 10.45