Ambassaden medverkar i två klimatevenemang infor klimattoppmötet i Paris, COP21

27 nov 2015

2015 är ett avgörande år för klimatfrågan då ett nytt globalt klimatavtal ska förhandlas fram i Paris i december (COP21).

EU-delegationen i Singapore tillsammans med en handfull medlemsstater och Norge genomförde nyligen två evenemang för att uppmärksamma klimatfrågan och COP21 och bidra till att öka medvetenheten om klimatförändringarna bland företag och allmänhet i Singapore.

Ambassaden medverkade vid båda evenemangen. Det första fokuserade på  klimatfinansiering, dvs. hur lokala och regionala finansiella aktörer kan bidra i klimatfrågan genom att identifiera hållbara finansieringslösningar. Ambassadör Håkan Jevrell summerade diskussionen och fick också tillfälle att understryka den vikt Sverige tillmäter klimatfrågan.

Evenemang nummer, en visning av den brasilianske fotografen Sebastião Salgados film ”The Salt of the Earth”, syftade till att uppmärksamma civilsamhällets viktiga roll för hanteringen av klimatfrågan.

“The Salt of the Earth”

Med kameraobjektivet riktat mot platser och samhällen som hittills har undgått att påverkas av den moderna civilisationen har den brasilianska fotografen Sebastião Salgado rest världen över för att dokumentera den medan den finns kvar.

Senast uppdaterad 22 apr 2020, 13.27