Från och med den 24 juni 2021 hävs avrådan från icke nödvändiga resor till Libanon

24 jun 2021

Från och med den 24 juni 2021 hävs avrådan från icke nödvändiga resor till Libanon

Ändringar av avrådan från icke nödvändiga resor till Libanon
Från och med den 24 juni 2021 hävs avrådan från icke nödvändiga resor till Libanon. Beslutet fattas mot bakgrund av att EU:s ministerråd lagt till Libanon på den lista av länder som undantas från inreseförbudet till EU till följd av en förbättrad Covid-19-situation. 

Att avrådan nu hävs för vissa länder innebär inte att situationen är som vanligt igen. Läget är fortsatt osäkert och föränderligt. Det vilar ett stort ansvar på den enskilde. Varje resenär bör noga överväga sin resa, förbereda sig ordentligt, hålla sig välinformerad och följa lokala myndigheters råd och anvisningar på plats.

Ambassaden uppmanar alla svenska resenärer att anmäla sig till  Svensklistan  samt ladda ner appen UD Resklar och aktivera pushnotiser för Libanon. Glöm inte att avanmäla dig från svensklistan om du lämnar Libanon. 

För resor i Libanon – områden Utrikesdepartementet avråder
Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från alla resor till gränsområdet mot Syrien, inom ett avstånd om 10 km från syriska gränsen, inklusive städerna Arsal och Hermel, samt till gränsområdet inom 5 km från den s.k. blå linjen mot Golan-området.
Avrådan från alla resor gäller även för det palestinska flyktinglägret Ain el-Helweh utanför Saida, samt Beiruts södra förorter (Dahiyeh) med undantag för den internationella flygplatsen och motorvägen till denna. Utrikesdepartementet avråder vidare från icke nödvändiga resor till staden och distriktet Tripoli; till distriktet Miniyeh-Danniyeh i provinsen Nordlibanon; till hela provinsen Akkar; till Bekaadalen med undantag för städerna Chtoura och Zahle; samt till södra Libanon (de delar av provinserna Sydlibanon och Nabatiyeh som ligger söder om floden Litani) med undantag för staden Tyr.
Avrådan från icke nödvändiga resor omfattar även övriga palestinska flyktingläger.

Senast uppdaterad 24 jun 2021, 11.34