Alternate Text

Sveriges ambassadHavanna, Kuba

Lokal tid 11:07

Fullbokat för ansökan om visum

17 maj 2022

Ambassaden informerar att samtliga tider för ansökan om visum är fullbokade fram till oktober 2022. Ambassaden har därför beslutat att stoppa vidare tidsbokningen för att helt fokusera våra resurser på hantera och besluta i de ärenden som är inbokade. Ambassaden kommer via vår hemsida informera när tidsbokningen för hösten 2022 återupptas.

Den påbörjade normaliseringen av resandet i världen som skett gradvis under året och ökat ytterligare i samband med upphävandet av inreseförbudet till EU och Sverige har inneburit ett kraftigt ökat antal viseringsansökningar under de senaste månaderna till svenska ambassaden i Havanna.

Svenska ambassaden i Havanna hanterar även ansökan om Schengenvisering viseringar till Finland, Danmark, Norge, Island och Estland. Samtliga tider för ansökan om visum är nu fullbokade fram till oktober 2022.

Beslut om viseringsansökan ska fattas inom 15 kalenderdagar från det att ansökan lämnats in. I vissa fall får handläggningstiden vara längre. Ambassaden har beslutat att stoppa vidare tidsbokningen för att helt fokusera våra resurser på hantera och besluta i de ärenden som är inbokade.

Ambassaden beklagar att det ej går att boka men gör vårt bästa för att öppna upp tidsbokningen så snart som möjligt under hösten 2022. Vi kommer via vår hemsida informera när tidsbokningen återupptas.

Senast uppdaterad 17 maj 2022, 11.35