Alternate Text

Sveriges ambassadHavanna, Kuba

Lokal tid 23:36

Ny honorär generalkonsul i Santo Domingo

17 mar 2023

Regeringen har förordnat Juan Cordero som Sveriges nya honorära generalkonsul i Santo Domingo.

Den 15 augusti 2022 övergick sidoackrediteringen för Dominikanska republiken till svenska ambassaden i Havanna. Den 3 november 2022 beslutade statsrådet Tobias Billström att förordna Juan Cordero, som ny honorär generalkonsul i Santo Domingo. Ambassaden erhöll den 8 mars 2023 godkände av Dominikanska republiken för Juan Cordero att verka som honorär generalkonsul.

Juan Cordero är medborgare i Dominikanska republiken och utbildad i ekonomi i Dominikanska republiken och i Kanada. Han talar spanska och engelska.

Det honorära generalkonsulatet är centralt beläget i huvudstaden Santo Domingo med adress Ave John F. Kennedy 604, Santo Domingo, Suite 6i-1, Ensanche Paraiso. Det honorära generalkonsulatet har bemyndigande att utfärda provisoriska. Öppetiden är måndag till fredag genom tidsbokning via e-post. 

Sveriges ambassad i Havanna välkomnar Juan Cordero och ambassadens hemsida gällande Dominikanska republiken har uppdaterats med nya kontakt- och adressuppgifter:Dominikanska republiken - Sweden Abroad

Senast uppdaterad 17 mar 2023, 11.24