Projektanställd administratör

06 feb 2024

Sveriges ambassad i Peking söker en lokalanställd administratör för Statens fastighetsverks räkning. Tjänsten är en visstidsanställning och avser en heltidstjänst fram till årsskiftet 2025/2026 med tillträde snarast. Välkommen att skicka in din ansökan senast 28 februari 2024.

Statens fastighetsverk (SFV) är den statliga myndighet som förvaltar svenska ambassader och residens i världen. SFV:s uppdrag handlar om att förvalta och utveckla befintliga byggnader. SFV:s största hyresgäst i de statsägda utlandsfastigheterna är Utrikesdepartementet

Ett om- och tillbyggnadsprojekt av kansliet startade på den svenska ambassaden i Peking 2018 och avstannade under pandemin. Detta byggprojekt kommer nu att återstartas under våren 2024. SFV:s svenska projektledningsorganisation utgår ifrån Sverige. På plats kommer projektet främst hanteras av SFV:s utsände tekniske förvaltare som då även har rollen som bygg- och projektledare. Arbetena utförs av kinesisk entreprenör, men svenska installatörer/entreprenörer utför installationsarbetena.

Arbetsuppgifter:

  • Översättning och tolkning mellan kinesiska och engelska/svenska i både produktionen och administration.
  • Stöd i administrativa frågor som rör projektet både lokalt och till projektorganisationen i Sverige tex. boka hotell, bistå tillresande installatörer i administrativa och praktiska frågor.
  • Granska fakturor och andra handlingar i projektet.
  • Boka möten, skriva mötesprotokoll och ta fram underlag inom projektet.
  • Kontakt med berörda myndigheter.

Sökande skall ha:

  • Mycket goda kunskaper i kinesiska och svenska.
  • Svenskt medborgarskap.

Meriterande är:

  • Erfarenhet av att bo och arbeta i Kina
  • God förmåga att formulera sig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Initiativkraft och förmåga att självständigt genomföra arbetsuppgifter.
  • Erfarenhet av att översätta text från kinesiska till svenska.
  • Erfarenhet av att ha arbetat i byggprojekt.

Om arbetsplatsen:

Sveriges ambassad i Peking är en av Sveriges största utlandsmyndigheter med drygt 50 personer verksamma inom olika områden. Statens fastighetsverk förvaltar anläggningen och har en utsänd teknisk förvaltare på plats. Denne är engagerad i det pågående byggprojektet: om- och tillbyggnad av ambassadkansliet. Den vi söker kommer jobba nära och rapportera till den tekniska förvaltaren.

Villkor:

Tjänsten är en lokalanställning med ambassaden som arbetsgivare. Tjänsten är projektanställning och tillsättning sker omgående och pågår till årsskiftet 2025/2026. Arbetstiden är 39,45 timmar/veckan (heltid).

Ambassaden tillämpar individuell lönesättning. Övriga villkor enligt kollektivavtal (L-LOK). En tjänstepensionsavgift inbetalas till SPV. Skattskyldighet avgörs av svenska skattemyndigheten. Sjukvårdsförsäkring betalas av arbetsgivaren.

En förutsättning för anställning vid ambassaden är att den tillträdande handläggaren genomgått säkerhetsprövning utan anmärkning i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Ambassaden genomför även säkerhetssamtal med den som erbjuds anställningen.

Ansökan:

Du är välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2024 per e-post till ambassaden.peking@gov.se. Skriv ”Ansökan projektanställd administratör” i ämnesraden.

Bifoga CV och personligt brev. Kopior av betyg, kontaktuppgifter till två referenspersoner, och andra handlingar begärs in för sökande som går vidare i processen.

Intervjuer görs av SFV via Teams alternativt fysiskt i Stockholm. Eventuellt görs även en intervju med ambassaden i Peking. Språktester kan komma att göras av ambassaden i Peking innan tillsättningsbeslut tas.

För mer information om tjänstens innehåll, kontakta Viktor Kohlström +46 10 478 73 75, viktor.kohlstrom@sfv.se, ansvarig projektledare Statens fastighetsverk.

Ambassaden kan kontaktas via epost: ambassaden.peking@gov.se

Senast uppdaterad 06 feb 2024, 10.03