Ambassaden söker en kommunikatör

27 maj 2021

Sveriges ambassad i Peking söker en lokalt anställd medarbetare för offentlig diplomati, press och kommunikation. Välkommen att skicka in din ansökan senast 13 juni 2021.

Funktionen för offentlig diplomati, press och kommunikation driver en mängd Sverigefrämjande projekt, leder ambassadens kommunikationsarbete – både internt och externt – och ansvarar även för att främja Sverige som studiedestination.

Som handläggare kommer du ingå i ett team som arbetar med Sverige- /kulturfrämjande, offentlig diplomati, press och kommunikation. Arbetet sker både självständigt och i grupp och kräver initiativ- och samarbetsförmåga. Du kommer ofta uppträda i situationer där du är ambassadens ansikte utåt. Social förmåga och gott omdöme är således avgörande egenskaper.

Du kommer även ingå i det större, gemensamma kommunikationsteamet som utgörs av de olika Team Sweden aktörerna i Kina. Dagligen kommer du ha kontakt med företrädare i Sverige och Kina.

Arbetsuppgifter:

  • Driva större projekt samt satsningar inom ramen för offentlig diplomati och Sverigefrämjande
  • Handlägga kommunikationsdelen av inkommande officiella besök
  • Samordna arbetet med att främja Sverige som studiedestination och alumni-aktiviteter
  • Bevaka och rapportera om kinesisk media och sociala medier
  • Informera om ambassadens verksamhet och funktion samt besvara inkommande förfrågningar om Sverige och Sveriges roll i Kina
  • Producera text, bild och rörlig bild som en del i ambassadens kommunikationsarbete
  • Ge kommunikationsstöd till ambassadens samtliga team.

En framgångsrik sökande bör ha:

  • Mycket goda kunskaper i svenska, kinesiska och engelska
  • Goda kunskaper om kinesiska samhällsförhållanden och kinesisk kultur
  • Examen inom företrädelsevis kommunikation, journalistik eller det samhällsvetenskapliga området
  • Kunskap om bild- och videoredigering
  • Erfarenhet av projektledning
  • God kännedom om kinesiska medier och sociala medier
  • Goda IT-kunskaper

Meriterande är:

  • Erfarenhet av översättning samt tolkning mellan engelska och kinesiska

Om arbetsplatsen

Sveriges ambassad i Peking är en dynamisk arbetsplats och Sveriges största bilaterala utlandsmyndighet. Ambassadens uppgift är att representera Sverige och den svenska regeringen i Kina och främja Sveriges intressen.  Verksamheten är omfattande och efterfrågan på information om Sveriges relationer med Kina är stor.

Villkor

Tjänsten är en lokalanställning med ambassaden som arbetsgivare (ej UD). Svenskt medborgarskap är ett krav. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Arbetstiden är 39,45 timmar/veckan (heltid).

Ambassaden tillämpar individuell lönesättning. Övriga villkor enligt kollektivavtal (L-LOK). En tjänstepensionsavgift inbetalas till SPV. Skattskyldighet avgörs av svenska skattemyndigheten. Sjukvårdsförsäkring betalas av arbetsgivaren.

En förutsättning för anställning vid ambassaden är att den tillträdande handläggaren genomgått säkerhetsprövning utan anmärkning i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.  Ambassaden genomför även säkerhetssamtal med den som erbjuds anställningen.

För närvarande är det en fördel att vara bosatt i Kina.

Ansökan

För mer information, kontakta ambassadråd André Mkandawire, Team-ansvarig för Sverigefrämjande och kultur +86-(0)10 85311881 eller kanslichef Anna-Karin Hermansson, genom tel. +86-(0)10 85311835 eller e-post till ambassaden.peking@gov.se

Du är välkommen med din ansökan senast den 13 juni 2021 per e-post till ambassaden: ambassaden.peking@gov.se

Skriv ”Ansökan som kommunikationshandläggare” i ämnesraden.

Kopior av betyg och andra handlingar som önskas åberopas begärs in vid behov. Eventuella intervjuer, och språktester m.m. görs av ambassaden i Peking.

Senast uppdaterad 27 maj 2021, 11.38