Affärsklimatrapport bland svenska företag i Kina 2020

18 sep 2020

Sveriges ambassad i Peking tillsammans med Sveriges generalkonsulat i Shanghai, Svenska handelskammaren i Kina och Business Sweden har gemensamt genomfört en undersökning om hur svenska företag i Kina uppfattar affärsklimatet. Studien visar att svenska företag i Kina fortsätter se positivt på möjligheterna för framtida tillväxt, trots de negativa effekter Covid-19-pandemin haft på både produktion och försäljning.

Nästan två tredjedelar av företagen förväntar sig att årets omsättning och resultat kommer att vara i nivå med eller högre än 2019. Samtidigt lyfter företagen fram ett antal hinder, så som svårigheter att attrahera rätt arbetskraft, byråkrati samt samhällets brister vad gäller hållbarhet, där ytterligare förbättringar kan göras ur olika aspekter.

Affärsklimatrapporten togs fram tillsammans med Sveriges generalkonsulat i Shanghai, Svenska handelskammaren i Kina och Business Sweden. Från och med 2020 kommer undersökningen för Kina att genomföras på årsbasis. Undersökningen skickades till Svenska handelskammarens medlemmar, 93 av 183 företag som passade in på kriterierna svarade.

Ladda ner 2020 års upplaga av affärsklimatrapporten bland svenska företag i Kina för att ta del av de fullständiga resultaten och en mer detaljerad analys.

Senast uppdaterad 18 sep 2020, 13.43