Nordic Narrative i Athen

22 feb 2019

Den 19 februari invigdes de två utställningarna “Greece through the eyes of the travellers from the North” och “Short readings: Nicolas Calas’ Documents at the Nordic Library at Athens”.

De nordiska ambassaderna och instituten i Athen, Nordiska Biblioteket i Athen och Islands Ambassad i Oslo (ackrediterad till Grekland) har förenats för att presentera #TheNordics till den grekiska allmänheten genom tre stora projekt och många parallella aktiviteter relaterade till böcker och litteratur med anledning av att Athen är UNESCOs bokhuvudstad 2018.

Invigningen av utställningarna var på Svenska atheninstitutet. Över 100 gäster fick höra intressanta presentationer om nordiska resenärers erfarenheter och intryck i Grekland sedan 1700-talet. Grekland har definitivt varit en favoritdestination för nordiska resenärer en lång tid!

Det Nordiska Biblioteket i Athen deltar i festligheterna avseende Athen som UNESCOs bokhuvudstad 2018 genom att anordna dessa två utställningar. Du kan läsa mer på bibliotekets hemsida.

 

Senast uppdaterad 26 feb 2019, 11.49