Svenska ambassaden i Ouagadougou har flyttat

27 apr 2018

Svenska ambassaden i Ouagadougou har flyttat till nya lokaler

Svenska ambassaden i Ouagadougou har flyttat in i nya, fina lokaler i samma byggnad som den Europeiska delegationen i Ouagadougou befinner sig i.

Att vi numera befinner oss i samma byggnad som EU-delegationen innebär möjligheter att ytterligare stärka vårt partnerskap och driva utvecklingen framåt för gemensamma frågor.

Vi har blivit väldigt väl mottagna. Andra dagen i våra nya lokaler bjöd delegationen in den svenska personalen till frukost inkl. välkomsttal av Head of Delegation Jean Lamy. Vi ville förstås inte vara sämre varför vi igår bjöd in delegationen till en gemensam fika. Som svensk är konceptet "fika" djupt rotat och någonting mycket viktigt. Man träffas över en kopp kaffe eller te, man umgås och äter gärna någon form av kaka, bakelse, kanelbulle eller tårta. Det viktiga är att umgås och det hoppas vi kunna göra mycket med delegationens personal nu när vi befinner oss i samma lokaler.

Det bjöds även tillfälle för ambassadens chargé d'affaires Mats Hårsmar att hissa den svenska flaggan samt inspektera ambassadskylten som numera hänger bredvid delegationens skylt på muren utanför byggnaden.

Vi är övertygade om att vi kommer trivas i våra nya lokaler och vi ser fram emot många interaktiva möten tillsammans med delegationens personal.

Senast uppdaterad 27 apr 2018, 11.09