Information om coronaviruset

13 maj 2020

Det pågår för närvarande ett utbrott av ett nytt coronavirus (vilket orsakar sjukdomen covid-19) med ursprung i Kina.

I Burkina Faso har den globala Covid-19 pandemin hittills haft ett långsamt förlopp. Den 8 juni hade strax över 800 personer testat positivt och 53 dödfall har registrerats. Enligt de burkinska myndigheterna råder i dagsläget ingen allmän samhällspridning av viruset, men det kan finnas risk för en andra våg senare under året. Burkina Faso har vidtagit en rad åtgärder för att kontrollera virusets spridning, bl.a. obligatorisk karantän i 14 dagar vid inresa i landet och obligatoriskt bärande av ansiktsmask. Idag är flygplatsen stängd för kommersiella flyg på obestämd tid. Vid resa till Burkina Faso är det viktigt att informera sig om vilka regler som gäller, då reglerna snabbt kan ändras. Möjligheterna till in-och utresa i/ur landet kan fortsatt vara begränsade efter att luftrummet öppnas.

Ambassaden i Burkina Faso uppmanar svenska resenärer att anmäla sig till svensklistan här samt ladda ner appen "UD Resklar och aktivera push-notiser.

Franska ambassaden har ansvar för evakuering av EU-medborgare. Vid behov av hjälp med att lämna landet ska svenska medborgare kontakta ambassadens funktionsbrevlåda.

 

Mer information om smittspridning och hälsoråd


Folkhälsomyndigheten är ansvarig myndighet i Sverige för frågor kring smittspridning. Har du frågor om coronaviruset kan du ringa 113 13.

Folkhälsomyndigheten följer utvecklingen kontinuerligt och uppdaterar sin webbsida löpande. Läs mer här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/ 

Här kan du läsa om antal fall av covid-19 i Sverige som uppdateras kl 14.00 varje dag av Folkhälsomyndigheten.

Här hittar du Frågor & Svar om covid-19.

Här kan du läsa mer om coronaviruset på Världshälsoorganisationens (WHO) hemsida. 

Här kan du läsa om coronaviruset på hemsidan för Hälsoministeriet i Burkina Faso

Senast uppdaterad 11 jun 2020, 09.53