Granskning av Burkina Faso i Universal Periodic Review (UPR) 2018 i Genève

10 maj 2018

Svenskt stöd till Plan International Burkina Faso för en rekommendation till Burkina Faso om begränsning av tidiga graviditeter i skolor.

Den 24 april 2018 fick ambassadens biståndschef Mats Hårsmar besök av Laurent Blagogee, Representant för Plan International Burkina Faso, och Françoise T. Kaboré, mediakoordinator för kommunikation och PR. Som ett led i möten med flera ambassader, begärde Plan International stöd från Sverige för sitt deltagande i the Universal Periodic Review (UPR) i Geneve.

Plan International driver en kampanj mot tonårsgraviditeter i skolor och har bett Sverige att lägga fram en rekommendation i frågan vid UPR:s granskning av Burkina Faso. Målet är att frågan om tidig graviditet ska bli en nationell prioritering och konkretiseras i en lag. Från 2012 till 2017 blev 6746 flickor gravida i skolor och den verkliga siffran är högre eftersom privata skolor inte lämnar information. Den svenska ambassaden i Burkina Faso svarade med ett åtagande att be Sverige att överväga denna fråga i sina rekommendationer till Burkina Faso under UPR i Genève.

Senast uppdaterad 10 maj 2018, 10.40