• Svenska

Om utlandet Mali

Rösta i Mali 2022

Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region och kommunfullmäktige i Sverige. Förtidsrösta senast den 31 augusti på ambassaden i Bamako.

Förtidsrösta 

Om du befinner dig utomlands när det är val kan du förtidsrösta. Du kan antingen förtidsrösta genom att posta en brevröst från utlandet eller förtidsrösta här på ambassaden i Bamako mellan den 18 augusti och
31 augusti.

Ambassaden tillhandahåller även brevröstningsmaterial (tidigaste datum för att skicka in sin brevröst är 28 juli).

Läs gärna mer information från Valmyndigheten samt mer specifik information om att rösta från utlandet via länkarna nedan.

Valåret 2022 - Valmyndigheten

Förtidsrösta från utlandet vid årets val - Valmyndigheten

 

Öppettider röstningslokal 

Under perioden 18 augusti - 31 augusti:
Måndagar - torsdagar         14.00 – 17.00
Söndagen den 21 augusti    12.00 – 17.00

Adress och telefonnummer till ambassaden:
Immeuble UATT, 2ème étage
Quartier du Fleuve
Bamako, Mali
Telefon: + 223 20 70 70 00

Anmäl dig till röstlängden vart tionde år

Är du svensk medborgare, har fyllt eller fyller 18 år senast på valdagen den 11 september, är bosatt i utlandet, och någon gång har varit folkbokförd i Sverige har du rösträtt i riksdagsvalet. En svensk medborgare som aldrig har varit folkbokförd i Sverige har alltså inte rösträtt.

Som utlandssvensk behöver du anmäla dig till röstlängden vart tionde år för att finnas kvar i den, samt för att få röstkort och material för brevröstning skickat till dig.

För att anmäla dig till röstlängden måste du fylla i blanketten SKV 7842 Ny adress/röstlängd för utvandrad och skicka in den till Skatteverket. Om du inte röstade i förra valet eller har flyttat sedan senaste valet behöver du anmäla dig till röstlängden. Anmäl dig i god tid, utlandsröstkorten skickas ut i juli. 

 

 

Rösta utomlands

Här finns grundläggande information som gäller för alla länder. I vissa länder gäller dessutom ytterligare villkor. Kontakta ansvarig ambassad för mer information.

Läs mer