• Svenska

Om utlandet Mali

Rösta i Mali i EU-valet 2024

Söndagen den 9 juni 2024 är det EU-val i Sverige. Är du utomlands måste du rösta tidigare. Den 25 april öppnar brevröstningen från utlandet och den 20 resp. 27 maj är röstmottagningen på ambassaden i Bamako öppen.

Förtidsrösta 

Om du befinner dig i Mali när det är val kan du förtidsrösta. Du kan antingen förtidsrösta genom att posta en brevröst från utlandet eller förtidsrösta här på ambassaden i Bamako (vänligen föranmäl ditt besök till e-mail ambassaden.bamako@gov.se).

Ambassaden tillhandahåller även brevröstningsmaterial (tidigaste datum för att skicka in sin brevröst är 25 april 2024).

Läs gärna mer information från Valmyndigheten samt mer specifik information om att rösta från utlandet via länkarna nedan.

EU-val 2024 (val till Europaparlamentet) | Valmyndigheten


Öppettider röstningslokal 

Måndagen den 20 maj         09.00 - 11.00
Måndagen den 27 maj         09.00 - 11.00

Vänligen föranmäl ditt besök till e-mail ambassaden.bamako@gov.se 

Adress och telefonnummer till ambassaden:
Immeuble UATT, 2ème étage
Quartier du Fleuve
Bamako, Mali
Telefon: + 223 20 70 70 00

Anmäl dig till röstlängden vart tionde år

Är du svensk medborgare, har fyllt eller fyller 18 år senast på valdagen den 11 september, är bosatt i utlandet, och någon gång har varit folkbokförd i Sverige har du rösträtt i riksdagsvalet. En svensk medborgare som aldrig har varit folkbokförd i Sverige har alltså inte rösträtt.

Som utlandssvensk behöver du anmäla dig till röstlängden vart tionde år för att finnas kvar i den, samt för att få röstkort och material för brevröstning skickat till dig.

För att anmäla dig till röstlängden måste du fylla i blanketten SKV 7842 Ny adress/röstlängd för utvandrad och skicka in den till Skatteverket. Om du inte röstade i förra valet eller har flyttat sedan senaste valet behöver du anmäla dig till röstlängden. Anmäl dig i god tid, utlandsröstkorten skickas ut i juli. 

 

 

Rösta utomlands

Här finns grundläggande information som gäller för alla länder. I vissa länder gäller dessutom ytterligare villkor. Kontakta ansvarig ambassad för mer information.

Läs mer