Meny

Aktuella händelser

Ambassaden uppdaterar Reseinformationen löpande. 

Nationella val 17 april 2019

Nationella president- och parlamentsval samt val till regionala och lokala parlament hålls i Indonesien den 17:e april. Svenska medborgare i Indonesien uppmanas iaktta vaksamhet under kampanjperioden och på valdagen samt i samband politiska demonstrationer och valmöten. Våldsamheter i samband med val är relativt ovanliga men mindre bråk och handgemäng har rapporterats vid flera tillfällen under pågående kampanj. Svenska medborgare i Indonesien uppmanas hålla sig informerade och följa lokala myndigheters anvisningar.  

Utbrott av denguefeber i flera delar av Indonesien

Antalet rapporterade fall av denguefeber i Indonesien under januari och februari har ökat kraftigt och indonesiska myndigheter har gått ut med information om att det nu pågår ett utbrott av denguefeber i bland annat Jakarta med omnejd. Östra Java, Västra Java samt Banten, inklusive förstäder till Jakarta är särskilt utsatta. Även delar av Östra Nusa Tenggara och Norra Sulawesi har drabbats av en kraftig ökning av antalet denguefall. 5 distrikt i Norra Sulawesi (Norra Minahasa, Minahasa, Tomohon, Manado och Kotamobagu) samt 2 distrikt i Östra Nusa Tenggarar (Kupang och Västra Manggarai) har formellt deklarerat tillståndet som akut (emergency status). 

Denguefeber är en myggburen sjukdom som framför allt sprids dagtid. Det finns inga vaccin och inte heller några botemedel. Symptom inkluderar hög feber, muskelverk och smärta bakom ögonen. Blodtest krävs för diagnos.

Personer som befinner sig i Indonesien uppmanas vidta åtgärder för att undvika myggbett, genom att använda myggmedel och heltäckande klädsel. Personer som misstänker att de blivit smittade bör uppsöka läkarvård omgående. 

Nedan länkar till pålitliga indonesiska nyhetskällor:

Ambassaden kan nås på telefon +62 21 2553 5900 under kontorstid. För nödställda svenska medborgare som behöver omedelbar kontakt med svensk myndighet kan UD:s konsulära jour nås utanför ambassadens kontorstid (måndag – fredag  09:00 - 11:00 samt 13:00 – 15:00) genom att ringa ambassadens växel +62 21 2553 5900 och följa anvisningarna.

Senast uppdaterad 28 feb 2019, 11.29