Lediga tjänster/Open Positions

Här publiceras tillgängliga tjänster vid Sveriges ambassad i Washington D.C. samt vid de svenska konsulaten i USA. Available openings at the Embassy of Sweden in Washington, D.C. or at the Swedish consulates in USA can be found below.

Sveriges ambassad i Washington är en av Sveriges största utlandsmyndigheter med drygt femtio anställda, varav knappt hälften är utsända från Sverige. Ambassaden är indelad i sju avdelningar. Ambassaden företräder Sverige i USA och bidrar med underlag och rapporter till Regeringskansliet samt ger omfattande myndighetsservice till allmänheten. En huvuduppgift är att främja svenska intressen och bidra till ökad handel och kulturellt utbyte mellan Sverige och USA. I ambassadens regi bedrivs en omfattande utåtriktad verksamhet inom ramen för det integrerade främjandet. Främjandeaktiviteterna utgör en betydande del av ambassadens verksamhet och engagerar merparten av personalen. Ambassaden har en omfattande författningsreglerad verksamhet.

Sveriges ambassad i Washington söker handläggare med inriktning på näringslivsfrämjande

Arbetsområdet för tjänsten är ambassadens näringslivfrämjandeverksamhet, som syftar till att gynna svensk export till USA, import till Sverige, samt investeringar i båda riktningar. Arbetsuppgifterna innefattar frekventa kontakter med svenska företag i USA, i syfte att främja verksamhet på den amerikanska marknaden eller avhjälpa handelshinder.

Tjänsten är placerad på ambassadens enhet för handels- och ekonomiska frågor. Arbetet innebär löpande dialog med Regeringskansliet, samt nära samarbete med kollegor på ambassaden och nätverket av svenska främjandeaktörer i USA (Team Sweden), inklusive Generalkonsulatet i New York, honorära konsulat, Business Sweden, svensk-amerikanska handelskamrar och Nordic Innovation House. I arbetsuppgifterna ingår att samordna projekt och aktiviteter i samverkan med svenska och amerikanska aktörer, vilket även innebär omfattande planerings- och budgetansvar, samt rapportering. Att ansvara för event i House of Sweden i Washington DC och besök runt om i USA utgör viktiga delar av arbetet, liksom att företräda myndigheten och Sverige i externa sammanhang.

Efterfrågad kompetens och erfarenhet

Den person vi söker är utåtriktad med gott omdöme, god samarbetsförmåga och god förmåga att upprätthålla kontaktnät. Du bör ha erfarenhet av arbete med svenskt näringsliv och kännedom om den amerikanska marknaden. Du tar egna initiativ och kan självständigt driva resultatorienterade processer, inklusive samordning av event och budgetuppföljning, och har förmåga att i perioder arbeta i högt tempo. Du har relevant högskoleutbildning och måste ha mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i såväl svenska som engelska. Erfarenhet från arbete på Regeringskansliet eller svenska myndigheter är meriterande.

Tillträde 12 september 2022 eller enligt överenskommelse. Anställningen är på heltid 100% och tillsvidare. Provanställning om sex månader tillämpas. En förutsättning för anställning är medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd (green card) i USA.

Lön: individuell lönesättning tillämpas.

Mer information om arbetsuppgifter lämnas av enhetschef Björn Arvidsson (bjorn.arvidsson@gov.se), information om anställningsvillkor lämnas av Johanna Bergenholtz (johanna.bergenholtz@gov.se). Fackligt ombud är Andrea Sköldberg Gurney (andrea.skoldberg.gurney@gov.se).

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning via e-post till ambassaden.washington@gov.se senast den 14 augusti, 2022. Märk ansökan med referensnummer UM2022/22660/WASH.

Klicka här för att läsa om dataskyddslagen.

Learn more about our Data Protection Policy (GDPR): https://bit.ly/2ROF3HU

Last updated 21 Jun 2022, 3.18 PM