Lediga tjänster/Open Positions

Här publiceras tillgängliga tjänster vid Sveriges ambassad i Washington D.C. samt vid de svenska konsulaten i USA. Available openings at the Embassy of Sweden in Washington, D.C. or at the Swedish consulates in USA can be found below.

Sveriges ambassad i Washington är en av Sveriges största utlandsmyndigheter med drygt femtio anställda, varav drygt hälften är utsända från Sverige. Ambassaden är indelad i sju avdelningar. Ambassaden företräder Sverige i USA och bidrar med underlag och rapporter till Regeringskansliet samt ger omfattande myndighetsservice till allmänheten. En huvuduppgift är att främja svenska intressen och bidra till ökad handel och kulturellt utbyte mellan Sverige och USA. Ambassaden har en omfattande författningsreglerad verksamhet.

Sveriges ambassad i Washington DC söker en administrativ handläggare för vikariat
 

Den administrativa handläggaren är ansvarig för residensets konst- och fastighetsrelaterade frågor, bilar och kör-journaler, ambassadens arbete med GDPR, resursperson för upphandlingar samt andra administrativa uppgifter. Andrahandsansvar för den protokollära handläggaren.

Vi söker dig som arbetar strukturerat och tar egna initiativ. Vi ser gärna att du har en positiv anda och har förmågan att arbeta flexibelt. Det är viktigt att du fungerar väl i grupp och har stor integritet. Du har gott omdöme och förmåga att arbeta med olika frågor under tidspress. God datorvana och gott ordningssinne är väsentligt. Du måste ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska, kunskaper i svenska är meriterande.

Tillträde 1 maj 2023. Anställningen är ett vikariat på upp till 100%, vikariatet är tidsbegränsat till och med 31 december 2023. En förutsättning för anställning är amerikanskt medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd (green card) i USA.

Lön: individuell lönesättning tillämpas.

Vi erbjuder sjukförsäkring, betalda semesterdagar, sjukdagar, dagar för vård av sjukt barn, tjänstemobil och parkering.

Mer information om arbetsuppgifter ges av Gustav Hofverberg, tel. 202-467 2656. Information om anställningsvillkor lämnas av Johanna Bergenholtz, tel. 202-467 2653. Fackligt ombud är Annelie Randall, tel. 202-467 2665.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning via e-post till ambassaden.washington@gov.se senast 9 april 2023. Märk din ansökan med UM2023/12157/WASH.

 
Klicka här för att läsa om dataskyddslagen.
Learn more about our Data Protection Policy (GDPR): https://bit.ly/2ROF3HU

Last updated 28 Mar 2023, 3.15 PM