Alternate Text

Sveriges ambassadWashington, USA

Lokaltid 04:59

GK SF - Konsulär handläggare

Generalkonsulatet i San Francisco söker en kvalificerad konsulär handläggare.

Generalkonsulatet i San Francisco är under uppbyggnad och rekryterar nu lokalt anställda till den nya myndigheten.  

Det nya generalkonsulatet i San Francisco förstärker Sveriges närvaro på USA:s västkust med Kalifornien och Hawaii som verksamhets- och konsulära ansvarområden. Huvudinriktningen är handels- och Sverigefrämjande med särskilt fokus på innovation, forskning och industriutveckling. Generalkonsulatet kommer även att ge konsulärt stöd med passverksamhet i verksamhetsområdet. Generalkonsulatet väntas öppna under första kvartalet 2024 och under hösten 2023 finns personal på plats för att arbeta med etableringen. Generalkonsulatet kommer att ligga i San Franciscos finansiella distrikt. 

Arbetsuppgifterna utgörs i huvudsak av handläggning av passansökningar och medborgarskapsutredningar, handläggning av konsulära ärenden och konsulärt stöd.

Det innebär bland annat att ta emot och handlägga passansökningar för ordinarie pass och provisoriska pass. Det innefattar medborgarskapsutredningar, namnanmälan för barn födda utomlands och rekvisition av samordningsnummer. Vidare ingår att ge konsulärt stöd till allmänheten, handlägga ärenden gällande nödställda, frihetsberövade, dödsfall, faderskapsärenden med mera, samt att bistå svenska myndigheter och ge stöd till underlydande honorärkonsulat. Du kommer även ha en del administrativa uppgifter och arkivhantering, delvis bemanna reception och telefon.

Generalkonsulatet kommer att vara en liten myndighet med begränsad kapacitet och kommer att ha ett flexibelt team med roterande arbetsuppgifter. Alla på GK SF kommer att ingå i kris- och beredskapsorganisation.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet som konsulär handläggare och passhandläggare. Det är en fördel om du har arbetat med medborgarskapsutredningar för svenskar bosatta i Nordamerika. Tidigare arbete på Regeringskansliet/UD är meriterande. Mycket god förmåga att hålla ordning, arbeta självständigt och kunna prioritera. Att vara en flexibel och god lagspelare är centralt. Mycket god förmåga att tala och skriva svenska och engelska krävs för denna tjänst.

Generalkonsulatet erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

En anställning på heltid förutses, men deltid kan diskuteras. Det är en tillsvidareanställning där provanställning på sex månader tillämpas. En förutsättning för anställning är svenskt medborgarskap, samt amerikanskt medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd (green card) i USA.

Mer information lämnas av Gabriella Veitch Dubell: gabriella.veitch.dubell@gov.se   

Välkommen med din ansökan och ett curriculum vitae med minst två referenspersoner till e-post: generalkonsulat.san.francisco@gov.se senast den 25 september 2023. Märk din ansökan: Handläggare för konsulärt stöd och pass.

Klicka här för att läsa om dataskyddslagen.

Senast uppdaterad 11 sep 2023, 10.47