Alternate Text

Sveriges ambassadWashington, USA

Lokaltid 03:14

GK SF - Handläggare för handels- och Sverigefrämjande

Generalkonsulatet i San Francisco söker en handläggare för handels- och Sverigefrämjande samt stöd till myndighetschefen

Generalkonsulatet i San Francisco är under uppbyggnad och rekryterar nu lokalt anställda till den nya myndigheten.  

Det nya generalkonsulatet i San Francisco förstärker Sveriges närvaro på USA:s västkust med Kalifornien och Hawaii som verksamhets- och konsulära ansvarområden. Huvudinriktningen är handels- och Sverigefrämjande med särskilt fokus på innovation, forskning och industriutveckling. Generalkonsulatet kommer även att ge konsulärt stöd med passverksamhet i verksamhetsområdet. Generalkonsulatet väntas öppna under första kvartalet 2024 och under hösten 2023 finns personal på plats för att arbeta med etableringen. Generalkonsulatet kommer att ligga i San Franciscos finansiella distrikt. 

Arbetsuppgifterna innebär att samordna projekt och aktiviteter inom handels- och Sverigefrämjandet och inkommande besök från Regeringskansliet, Riksdagen, myndigheter och andra svenska företrädare. Tjänsten innefattar att ge stöd till myndighetschefen vad gäller till exempel mötes- och kalenderhantering, samordning av externa kontakter, reseplanering, talutkast. I arbetsuppgifterna ingår att bistå i det löpande arbetet med att utveckla och upprätthålla kontakt med samarbetsparters i generalkonsulatets verksamhetsområde och fokusområden som innovation, forskning och industriutveckling. Arbetet sker i nära samverkan med aktörer inom Team Sweden och bidrar till att utveckla generalkonsulatets kontaktskapande och främjandeverksamhet.

Generalkonsulatet är en liten myndighet med begränsad kapacitet och kommer att ha ett flexibelt team med roterande arbetsuppgifter. Det innebär att arbetsuppgifter även kommer att innehålla stöd till det konsulära arbetet, inklusive passhandläggning, liksom arkivering och administrativa uppgifter efter behov. Alla på GK SF kommer att ingå i kris- och beredskapsorganisationen.

Vi söker dig som har relevant utbildning och erfarenhet av handels- och Sverigefrämjande samt motsvarande stödfunktion. Du bör ha erfarenhet av och gärna upparbetade kontaktnät inom svenskt och amerikanskt näringsliv, forskning och myndigheter. Du är utåtriktad, har gott omdöme och god förmåga till att samarbeta och att upprätthålla kontaktnät. Du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i såväl svenska som engelska. Du är strukturerad och har god ordning.

Generalkonsulatet erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

En anställning på heltid förutses, men deltid kan diskuteras. Det är en tillsvidareanställning där provanställning på sex månader tillämpas. En förutsättning för anställning är svenskt medborgarskap, samt även amerikanskt medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd (green card) i USA.

Mer information lämnas av Henrik Bergfeldt henrik.bergfeldt@gov.se

Välkommen med din ansökan och ett curriculum vitae med minst två referenspersoner till e-post: generalkonsulat.san.francisco@gov.se senast den 25 september 2023. Märk din ansökan: Handläggare för handels- och Sverigefrämjande samt stöd till myndighetschefen.

Klicka här för att läsa om dataskyddslagen.

Senast uppdaterad 11 sep 2023, 10.48