Alternate Text

Sveriges ambassadWashington, USA

Lokaltid 04:57

GK SF - Ekonomi- och konsulär handläggare

Generalkonsulatet i San Francisco söker en kvalificerad ekonomi- och konsulär handläggare.

Generalkonsulatet i San Francisco är under uppbyggnad och rekryterar nu lokalt anställda till den nya myndigheten.  

Det nya generalkonsulatet i San Francisco förstärker Sveriges närvaro på USA:s västkust med Kalifornien och Hawaii som verksamhets- och konsulära ansvarområden. Huvudinriktningen är handels- och Sverigefrämjande med särskilt fokus på innovation, forskning och industriutveckling. Generalkonsulatet kommer även att ge konsulärt stöd med passverksamhet i verksamhetsområdet. Generalkonsulatet väntas öppna under första kvartalet 2024. Under hösten 2023 finns personal på plats för att arbeta med etableringen. Generalkonsulatet kommer att ligga i San Franciscos finansiella distrikt. 

Arbetsuppgifterna innebär till ca 50% att arbeta med generalkonsulatets ekonomiadministration (kassör). Du arbetar nära administrativa chefen och tar fram generalkonsulatets budget, följer upp utfallet samt gör prognoser. Du kommer även att arbeta med utveckling och framtagande av rutiner och policydokument. I ekonomiadministrationen ingår bokföring, lönehantering, fakturagranskning, reseräkningar, förbereda utbetalningar, mm.

I arbetsuppgifterna ingår även registratorsfunktion/arkivhandläggare, vilket innebär att ansvara för registrering av allmänna handlingar och arkivhantering i övrigt.

Till ca 50% består arbetsuppgifterna av konsulära arbetsuppgifter, framförallt att ta emot och handlägga passansökningar och utreda medborgarskap. I det konsulära arbetet ingår även att ge konsulärt stöd till allmänheten, bistå svenska myndigheter och stödja underlydande honorärkonsulat. I uppgifterna kommer även en del administrativa uppgifter att ingå, exempelvis att delvis bemanna reception och telefon.

Generalkonsulatet kommer att vara en liten myndighet med begränsad kapacitet och kommer att ha ett flexibelt team med roterande arbetsuppgifter. Alla på GK SF kommer att ingå i kris- och beredskapsorganisation.

Vi söker dig som har ekonomisk utbildning och mycket god erfarenhet av att arbeta med bokföring och prognoser. Goda kunskaper ekonomisystem och Excel förutsätts. Du har gärna även erfarenhet av konsulära arbetsuppgifter, inklusive handläggning av pass- och medborgarskapsärenden.

Du är strukturerad och har ett mycket gott ordningssinne. Du kan arbeta självständigt, prioritera, och vara en flexibel och god lagspelare. Mycket god förmåga att tala och skriva svenska och engelska krävs för denna tjänst.

Generalkonsulatet erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

En anställning på heltid förutses, men en tjänst på 50% med fokus på ekonomiredovisning och arkivering är en möjlighet. Det är en tillsvidareanställning där provanställning på sex månader tillämpas. En förutsättning för anställning är svenskt medborgarskap, samt amerikanskt medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd (green card) i USA.

Mer information lämnas av Gabriella Veitch Dubell: gabriella.veitch.dubell@gov.se.

Välkommen med din ansökan och ett curriculum vitae med minst två referenspersoner till e-post: generalkonsulat.san.francisco@gov.se senast den 25 september 2023. Märk din ansökan: Ekonomi-och konsulär handläggare.

Klicka här för att läsa om dataskyddslagen

Senast uppdaterad 11 sep 2023, 10.47