Meny

Ambassadören

Ambassadör Niclas Trouvé överlämnade sina kreditivbrev till Ungerns president János Áder den 13 oktober 2014, efter att av Sveriges regering ha utsetts till ambassadör till Ungern den 14 augusti 2014.

Niclas Trouvé började sin karriär som diplomat genom anställning vid Utrikesdepartementet 1992. Han har sedan dess innehaft en rad uppdrag vid Utrikesdepartmentet och vid Sveriges ambassader i Helsingfors, Tallinn och New Delhi. Mellan 2006 och 2010 tjänstgjorde han som Sveriges ambassadör till Irak, och under hans ledning återöppnades den svenska ambassaden i Bagdad efter Gulfkrigen. Från 2010 fram till 2014 var ambassadör Trouvé regeringens särskilda sändebud för Afghanistan och Pakistan.

Niclas Trouvé har också tjänstgjort som kansliråd för europeisk säkerhetspolitik vid Utrikesdepartmentet, och varit utrikespolitsikt sakkunnig i Riksdagens Försvarsberedning. Han har också tjänstgjort som officer i Försvarsmakten och är major i arméns reserv.

Niclas Trouvé har en magisterexamen i internationell ekonomi och geografi från Handelshögskolan.  Han har också studerat statsvetenskap och historia vid Stockholms universitet samt International Finance och Management vid Wharton School of the University of Pennsylvania, i Philadelphia, USA.

Ambassadör Trouvé är född i Danderyd 1966. Han är ogift och har inga barn.

Klicka här för att läsa ambassadörens hälsning.

Senast uppdaterad 10 jan 2018, 15.49