Praktikanter vt 2023 till Ambassaden i Bangkok

Vill du praktisera på en av Sveriges största ambassader i en av världens mest dynamiska regioner? Då kanske ambassaden i Bangkok är något för dig! Ambassaden erbjuder under vårterminen 2023 två praktikplatser: en på sektionen för politik, handel och främjande och en för sektionen för utvecklingssamarbete i Asien och Oceanien.

Uppgifter under praktiken

Som praktikant på ambassaden i Bangkok deltar du aktivt i den löpande verksamheten. Målsättningen är att du ska bli bekant med alla arbetsområden och de flesta arbetsuppgifter som utförs på ambassaden. Som praktikant på sektionen för politik och handel förväntas du vara delaktig i ambassadens arbete med politisk bevakning och rapportering, handels- och Sverigefrämjande samt i det övergripande kommunikationsarbetet. Som praktikant på utvecklingssektionen deltar du i planering, beredning och uppföljning av det regionala utvecklingssamarbetet inom våra två huvudområden miljö/klimat/biodiversitet och demokrati/mänskliga rättigheter/rättsstatens principer/jämställdhet.

Din bakgrund och kompetens

Du bör ha ett stort intresse för utrikesförvaltningens verksamhet och internationellt arbete respektive utvecklingssamarbete. Erfarenhet av och intresse för Thailand och ambassadens övriga geografiska ansvarsområde är meriterande. Sektionen för utvecklingssamarbete täcker Asien och Oceanien och arbetet är inriktat på de två huvudområdena ovan. Har du också erfarenhet inom integrering av dessa områden är det en merit. Du bör ha genomfört större delen av ett universitetsprogram med exempelvis statsvetenskaplig, miljövetenskaplig, juridisk, ekonomisk eller förvaltningsinriktning. Arbetet kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.        

Övrigt

Praktiken bör motsvara en termins studier och ska utgöra en del av en pågående utbildning som leder till examen. Ansökan som baseras på enstaka fristående praktikkurser som inte ingår i något program som leder till examen accepteras inte.

Skulle pandemiläget hastigt försämras kan praktiken komma att avbrytas i förtid. UD eller utlandsmyndigheten står inte för några eventuella kostnader detta kan medföra för praktikanten.

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver syftet med praktiken samt varför du vill göra den hos just oss. Bifoga också intyg som styrker att praktiken ingår i din utbildning. Fördelning av praktikplatserna görs efter intervju.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder). Vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

För mer information om ambassaden, se www.swedenabroad.se/bangkok

Är du intresserad?

Vill du veta mer om praktiken, kontakta varaporn.premsot@gov.se på ambassaden i Bangkok, på telefon +66 2 2637237

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg senast den 13 oktober 2022. Ansök via vårt rekryteringsverktyg.

För att göra praktik hos oss behöver du vara fullvaccinerad mot covid-19, intyg krävs. Vid försämrad lägesbild i regionen kan praktiken komma att avbrytas i förtid. UD eller utlandsmyndigheten står inte för några eventuella kostnader detta kan medföra för praktikanten

 

Senast uppdaterad 26 sep 2022, 10.12