Information beträffande repatrieringsflyg till Europa

03 apr 2020

De som har registrerat sig hos ambassaden för repatriering till Europa kommer att få en notifiering om avresa ca tre dagar före avresa. I anslutning till detta kommer vi förhoppningsvis också att kunna bekräfta om flyget går till Frankfurt eller München.

Som vi tidigare har informerat så är de första svenska resenärerna inbokade på de flyg som går på tisdag den 7 april.  Resenärer på efterföljande flighter kommer att notifieras om detta så fort fördelningen har gjorts, hittills har detta skett ca tre dagar i förväg, men vi kan inte alltid garantera denna framförhållning.

Följande information kan vara bra att uppmärksamma inför resan.

  • Flygen från Johannesburg och Kapstaden till Frankfurt eller München avgår ca kl 22.00 och anländer till respektive tysk flygplats mellan 08.30-10.00 nästa morgon.
  • Alla resenärer måste i god tid infinna sig på respektive uppsamlingsplats. Vi har tyvärr inte fått tillstånd att låta resenärerna samlas på respektive flygplats. Från uppsamlingsplatserna kommer bussar att transportera er till flygplatsen.
  • För Johannesburg-flygen är uppsamlingsplatsen:

-          German School in Pretoria/Deutsche Schule Pretoria, 75 Simon Vermooten Road, The Willows, Pretoria

  • För Cape Town-flygen är uppsamlingsplatsen:

-          Cape Town Stadium, Greenpoint, Cape Town

  • Man bör vara på uppsamlingsplatserna senast kl 15.00
  • På uppsamlingsplats eller flygplats kommer alla resenärer att testas för Covid19 och få fylla i en hälsodeklaration. Syftet med detta är att sydafrikanska myndigheter ska kunna utföra smittspårning vid positivt testresultat. Testresultatet kommer dock inte att vara klart före avresa.
  • Tillåtet bagage är 2x20 kg, inget skrymmande bagage eller övervikt tillåts, däremot barnvagnar och bilbarnstolar. Normalt handbagage är tillåtet.
  • Alla resenärer måste medföra följande:

-          Ett resecertifikat utfärdat av ambassaden (som ger rätt att färdas från bostaden till uppsamlingsplats, skickas ut separat)

-          Giltigt pass

-          Flygbekräftelsen från South African Airways

-          Ett ifyllt och signerat § 6 KG-formulär (skickas ut separat)

 

För vidare resa från Tyskland, se tips i separat ruta.

Senast uppdaterad 03 apr 2020, 10.52