Sveriges ambassad i London söker en kulturhandläggare

Sveriges ambassad i London söker en kulturhandläggare. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med sex månaders provanställning. Tillträde den 15 augusti 2024 eller enligt överenskommelse.

Kulturhandläggaren ska, under ledning av kulturrådet och i samråd med ambassadens främjarteam, bidra till att sprida svensk kultur i Storbritannien, främja kulturutbytet mellan Sverige och Storbritannien och stimulera den kulturella dialogen mellan länderna.

I kulturhandläggarens arbetsuppgifter ingår att planera, genomföra och redovisa kulturprojekt, utveckla och bibehålla kontakter samt bevaka kulturfrågor i Storbritannien.

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning på t ex kultur, statsvetenskap och/eller kommunikation. Du är kulturintresserad, utåtriktad och van vid ett högt tempo. Du har erfarenhet av arbete med konst och kultur samt projektledning i Sverige och/eller Storbritannien och du är intresserad av internationellt samarbete. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av arbete med offentlig förvaltning är meriterande.

Observera att tillstånd att arbeta i Storbritannien i form av settled status eller motsvarande är ett krav. Ambassaden kan inte sponsra arbetsvisum.

Mer information om tjänsten lämnas av ministerrådet Åsa Theander asa.theander@gov.se . Information om anställningsvillkor för lokalanställda lämnas av kanslichefen Anette Jörgensen, anette.jorgensen@gov.se.

Vi vill ha din ansökan på svenska eller engelska samt CV senast den 21 april 2024. Märk din ansökan ”kulturhandläggare” och sänd den till ambassadens organisatoriska brevlåda, ambassaden.london@gov.se eller till:

Embassy of Sweden
11 Montagu Place
London, W1H 2AL

Senast uppdaterad 28 mar 2024, 14.54