Ambassaden söker handläggare för ekonomiska frågor och handelspolitik

05 sep 2022

Vi söker en handläggare för ekonomi och handelspolitik till sektionen för politik, ekonomi, främjande och kommunikation. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Sedan Storbritannien lämnade EU har intresset för brittiska politiska och ekonomiska vägval ökat i Sverige och omvärlden. Tjänsten som ekonomisk och handelspolitisk handläggare är därför av central betydelse för att öka svenska företrädares förståelse av konsekvenserna av brexit samt stärka den bilaterala relationen mellan Sverige och Storbritannien. Våren 2023 är Sverige dessutom ordförandeland i EU.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att rapportera om frågor som rör den brittiska ekonomiska, finans- och handelspolitiska utvecklingen, samt att bidra till arbetet med att utveckla Sveriges bilaterala relation med Storbritannien. Även annan politisk rapportering samt uppgifter avseende handels- och Sverigefrämjande kan bli aktuella.

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning på ekonomi eller annat samhällsvetenskapligt ämne. Du har erfarenhet av arbete med ekonomiska och/eller utrikespolitiska frågor och du har goda kunskaper om EU. Du har även mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är nyfiken, analytiskt lagd, samarbetsvillig och van vid ett högt tempo. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är en merit.

Observera att tillstånd att arbeta i Storbritannien genom settled status eller motsvarande är ett krav.

Mer information om tjänsten lämnas av ministerrådet Åsa Theander, tel. 020 7917 6461. Information om anställningsvillkor för lokalanställda lämnas av kanslichefen Anette Jörgensen, tel. 020 7917 6431.

Vi vill ha din ansökan samt CV senast 12 september 2022. Märk din ansökan ”handläggare för ekonomiska frågor och handelspolitik” och sänd den till ambassadens organisatoriska brevlåda, ambassaden.london@gov.se eller till:

Embassy of Sweden
11 Montagu Place
London, W1H 2AL

Senast uppdaterad 05 sep 2022, 10.48