Meny

Sveriges ambassadMadrid, Spanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Madrid.

Lokaltid Madrid
22:38

Val i Sverige 2018

Den 9 september 2018 är det val till riksdag, landsting och kommunfullmäktige i Sverige. Du som har rösträtt i valen den 9 september 2018 och befinner dig i Spanien kan rösta på ambassaden i Madrid, Sveriges konsulat i Barcelona, Las Palmas, Malaga, Palma de Mallorca,Torrevieja, Valencia och Svenska kyrkan i San Agustin på Gran Canaria.

Som utlandssvensk behöver du anmäla dig till röstlängden vart tionde år för att stå kvar. Du anmäler dig genom att använda Skatteverkets blankett som heter Ny adress/röstlängd för utvandrad (SKV 7842).

Blanketten används om du är utflyttad från Sverige (utvandrad) och vill:
- anmäla dig till röstlängd eller
- anmäla ny adress när du flyttar under vistelsen i utlandet

Alla som bor utomlands kan brevrösta. Brevröstningsmaterial kan beställas från Valmyndigheten, alternativt Sveriges ambassad i Madrid. Du kan också rösta på ambassaden i Madrid, Sveriges konsulat i Barcelona, Valencia, Malaga, Torrevieja, Palma de Mallorca, Las Palmas samt vid Svenska kyrkan i San Agustin på Kanarieöarna.

Valmottagning i Spanien kommer att börja den 16 augusti 2018. Mer information om öppettider för valmottagningen i Spanien hittar du under Röstmottagning i Spanien.

För mer information om valet, besök Valmyndighetens hemsida

Senast uppdaterad 21 mar 2018, 16.25