Meny

Sveriges ambassadMadrid, Spanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Madrid.

Lokaltid Madrid
08:59

Val i Sverige 2018

Den 9 september 2018 är det val till riksdag, landsting och kommunfullmäktige i Sverige. Du som är svensk medborgare bosatt i Spanien kan rösta i riksdagsvalet 2018 på ambassaden i Madrid, Sveriges konsulat i Barcelona, Las Palmas, Malaga, Palma de Mallorca,Torrevieja, Valencia och Svenska kyrkan i San Agustin på Gran Canaria.

Om du är svensk medborgare, har fyllt eller fyller 18 år senast på valdagen och är bosatt i utlandet har du rösträtt i riksdagsvalet. Som utlandssvensk behöver du anmäla dig till röstlängden vart tionde år för att stå kvar. Du anmäler dig genom att använda Skatteverkets blankett som heter Ny adress/röstlängd för utvandrad (SKV 7842).

Blanketten används om du är utflyttad från Sverige (utvandrad) och vill:
- anmäla dig till röstlängd eller
- anmäla ny adress när du flyttar under vistelsen i utlandet

Alla som bor utomlands kan brevrösta. Brevröstningsmaterial kan beställas från Valmyndigheten, alternativt Sveriges ambassad i Madrid. Du kan också rösta på ambassaden i Madrid, Sveriges konsulat i Barcelona, Valencia, Malaga, Torrevieja, Palma de Mallorca, Las Palmas samt vid Svenska kyrkan i San Agustin på Kanarieöarna.

Valmottagning i Spanien kommer att börja den 16 augusti 2018. Mer information om öppettider för valmottagningen i Spanien hittar du under Röstmottagning i Spanien.

För mer information om valet, besök Valmyndighetens hemsida

Senast uppdaterad 21 mar 2018, 16.25