Sveriges ambassadMadrid, Spanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Madrid.

Lokaltid Madrid
09:44

Val 2022 Röstmottagning i Spanien

Söndagen den 11 september 2022 är det val till riksdag, region och kommunfullmäktige i Sverige. Om du är svensk medborgare, har fyllt eller fyller 18 år senast den 11 september 2022 och befinner dig i Spanien, kan du förtidsrösta genom att antigen brevrösta eller personligen rösta på ambassaden i Madrid eller på några av våra konsulat i landet (se länk härnedan). Brevröstningsmaterial finns att tillgå både på ambassaden och samtliga konsulat.

Klicka > här för information om var och när du kan rösta i Spanien 


Anmäl dig till röstlängden vart tionde år

Du som bor utomlands, glöm inte att anmäla dig till röstlängden (gäller de som bott mer än 10 år utomlands och som inte röstade i förra valet). Uppgifterna måste vara Skatteverket tillhanda senast den 12 augusti 2022 för att tas upp i tid i röstlängden.

För att anmäla dig till röstlängden måste du fylla iblanketten "Ny adress/röstlängd för utvandrad" och skicka in den till Skatteverket. Adressen står på blanketten.

Även en inkommen röst från utlandet vid ett val räknas som en anmälan till röstlängden. Dessutom räknas rösten i det aktuella valet om den inkommer senast dagen innan valdagen.

Här finns mer information på Skatteverkets webbsida samt länk till blankett.

Har du frågor om val och rösträtt kontakta Valmyndigheten:
Tel: + 46 10 57 57 000

Har du frågor om anmälan till röstlängden kontakta Skatteverket
Tel: + 46 8 564 851 60

Election and the right to vote in english

>Här hittar du de mest förekommande frågorna gällande valet.

Senast uppdaterad 14 jul 2022, 10.09