Meny

Sveriges ambassadMadrid, Spanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Madrid.

Lokaltid Madrid
23:18

Praktikant till Sveriges ambassad i Madrid höstterminen 2019

05 mar 2019

Sveriges ambassad i Madrid söker praktikant för hösten 2019. Är du vår nya praktikant - gillar du ett högt arbetstempo i internationell miljö och att arbeta med varierande arbetsuppgifter kring ambassadens rapportering från Spanien i politik, ekonomi och inom det sociala området?

Uppgifter under praktiken
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att medverka i ambassadens rapportering kring politik, ekonomi och inom det sociala området samt att delta i handläggningen av olika bilaterala ärenden mellan Sverige och Spanien.

Din bakgrund och kompetens
Praktikanten bör ha genomfört större delen av ett program med statsvetenskaplig, ekonomisk, juridisk eller förvaltningsinriktning. Arbetet kräver mycket god förmåga att uttrycka sig på såväl svenska som spanska. Sökande kommer att testas i skriftlig framställning på svenska och spanska. Intervjuer sker via Skype. Svenskt medborgarskap är ett krav för praktiktjänstgöring.

Praktikanten ska vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola. Svenska studenter vid utländska universitet kan också komma ifråga för praktik. Om praktik inte ingår som poänggivande kurs, ska institutionen intyga att praktiken är relevant för den studerandes utbildningsinriktning.

Övrigt
Praktiken bör motsvara en termins studier. För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder).

Praktiken är oavlönad och finansieras med studiemedel. Praktikanten betalar också för sitt uppehälle i övrigt. Ansökan bestående av personligt brev på svenska, CV inklusive referenspersoner, samt kopia på ditt svenska pass.

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om praktiken, kontakta handledare (Ministerråd) Maria Cramér, ambassaden Madrid, tel +34 91 702 2000
eller mejl till: maria.cramer@gov.se

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m m framgår (motsv) senast den 25 mars 2019. Ansök via vårt rekryteringsverktyg Reach Me.

Senast uppdaterad 05 mar 2019, 12.22