Svensk affärsdelegation till Vietnam

24 apr 2018

Den 23-24 april anordnade de svenska ambassaderna i Singapore och Hanoi tillsammans med den svenska Handelskammaren i Singapore (SwedCham) en två dagar lång affärsdelegation till Vietnam. Delegationen, som bestod av representanter från 13 svenska företag från många olika branscher, leddes av Sveriges ambassadör i Singapore Håkan Jevrell, Sveriges ambassadör i Vietnam, Pereric Högberg, och SwedChams president Jan Stjernström.

Programmet innehöll möten med representanter från den vietnamesiska regeringen och fokuserade på handels och investeringsmöjligheter. Delegationen träffade även experter från både finanssektorn och företrädare från näringslivet som delade med sig av sina erfarenheter av att göra affärer i Vietnam.

Under den första dagen i Hanoi fick delegationen möjlighet att träffa Hanoi People's Committee och flera departement så som Planerings och Investeringsdepartementet samt Näringsdepartementet. Delegationen träffade även ledande vietnamesiska ekonomer för att lära sig mer om den vietnamesiska ekonomin och hur det framtida ekonomiska klimatet i Vietnam ter sig. Under kvällen bjöd ambassadören delegationen till en mottagning på den svenska residenset där företrädare för vietnamesiska företag och representanter för svenska företag som arbetar i Vietnam också deltog. Delegationen reste sedan till Ho Chi Minh City för den andra delen av programmet.

I Ho Chi Minh-city träffade delegationen representanter för Ho Chi Minh-city People's Committee, experter från HCMC-börsen och företrädare för det svenska näringslivet på plats. Genom dessa möten fick delegationen en bättre insikt i vilka affärsmöjligheter som finns för svenska företag i Vietnam i allmänhet och i Ho Chi Minh City i synnerhet.

Innovation, kvalitet och hållbarhet kännetecknar många svenska företag och detta värderas högt i Vietnam. Ordföranden för Ho Chi Minh-stadens folkkommitté uttryckte mot denna bakgrund en önskan om att fler svenska företag skulle etablera sig i Vietnam.

Senast uppdaterad 24 maj 2018, 17.09