Singapore –Sweden Health Dialogue

18 apr 2018

Den 18 april möttes ledande singaporianska och svenska hälsoexperter och policyföreträdare för en dialog på temat ”Accelerating Health” och ”Health Transformation”. Dialogen som genomfördes på Duke-NUS, säte för en av Singapores läkarutbildningar, erbjöd ett tillfälle för erfarenhetsutbyte. Nya vårdmodeller inom patientcentrerad och värdebaserad vård diskuterades med fokus på tillskapandet av en hållbar och befolkningsanpassad sjukvård i världsklass.

Dialogen organiserades av ambassaden tillsammans med Business Sweden och AstraZeneca med hjälp av chefen för hälsoministeriets avdelning för hälso- och sjukvårdstransformation, professor Tan Chorh Chuan. Dialogen bestod av både presentationer och paneldebatter där cheferna från Singapores tre hälsokluster deltog tillsammans med företrädare för myndigheten ”Health Promotion Board” (HPB) och ”Agency for Integrated Care” (AIC).

Ambassador Håkan Jevrell

Från Sverige deltog sjukvårdsexperter från Socialstyrelsen, region Jönköping, Västra Götalandsregionen, Karolinska institutet och Karolinska universitetssjukhuset.

Dialogen föregicks av två dagar av workshops med respektive hälsokluster där deltagarna kunde dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

I samband med besöket höll Sveriges ambassadör Håkan Jevrell en mottagning på det svenska residenset.

Senast uppdaterad 24 maj 2018, 14.16