Meny

Prins Daniel med delegation från Prins Daniels Fellowship besöker Singapore

01 jun 2019

Den 20–22 maj besökte HKH Prins Daniel Singapore tillsammans med en delegation bestående av 46 entreprenörer och företagsledare från Prins Daniels Fellowship. Initiativet drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) i samarbete med Prins Daniel och syftar till att inspirera till entreprenörskap och stötta unga entreprenörer. Syftet med resan var att få en inblick i det singaporianska företagsklimatet med fokus på start-ups och innovation samt landets roll som regionalt nav och brygga till Sydostasien. Prins Daniels Fellowship har tidigare gjort liknande besök i Helsingfors och Berlin.

Under vistelsen besökte delegationen bland annat PSA Singapore, en av världens mest trafikerade hamnar, och Nanyang Technological University, där delegationen fick en presentation om universitetets arbete med innovation- och entreprenörskap följt av besök på några av universitetets forskningscentrum. Delegationen besökte även GRAB – Sydostasiens ledande serviceförmedlare inom transport och mat, regionens största bank DBS, det statliga investmentbolaget Temasek och Singapore Economic Development Board. Under ett besök i Singapores botaniska trädgård träffade Prinsen även representanter från Singapores Health Promotion Board för samtal om hur unga kan inspireras till att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv.

Delegationen mötte även Tharman Shanmugaratnam, Singapores Senior Minister and Coordinating Minister for Social Policies, som tillsammans med Marcus Wallenberg, ordförande i Prins Daniels Fellowship, diskuterade hur man kan skapa en kultur som främjar innovation och entreprenörskap. Detta följdes av ett event anordnat av Nordic Innovation House Singapore där representanter från nordiska start-ups delade med sig av sina erfarenheter från att etablera sig och verka i regionen. Prins Daniel gjorde också ett artighetsbesök hos Singapores president Halimah Yacob.

Avslutningsvis stod ambassadör Niclas Kvarnström värd för en mottagning på det svenska residenset med närmare 150 gäster, merparten representanter för Singapores dynamiska entreprenörs- och innovationslandskap.  

HRH Prince Daniel and President Halimah Yacob

Senast uppdaterad 01 jun 2019, 12.11