Meny

Utlysning – lokalanställd handläggare vid Sveriges generalkonsulat i S:t Petersburg

02 mar 2020

Utlysning – lokalanställd handläggare vid Sveriges generalkonsulat i S:t Petersburg

Är du intresserad av att förmedla kunskap och information om Sverige och att verka för en aktuell Sverigebild? Vill du arbeta med konstruktiva kontakter mellan Sverige och nordvästra Ryssland? Sveriges generalkonsulat i S:t Petersburg söker en lokalanställd handläggare.
Arbetet innebär främjande inom framför allt samhällsfrågor och kultur. Det bedrivs till största del i projektform inom generalkonsulatets främjargrupp, med bland annat utformning och genomförande av besöksprogram och olika evenemang. Därtill förväntas du hålla dig uppdaterad och förmedla information om aktuella trender och tendenser i det ryska samhället.

Din bakgrund och kompetens

Du har erfarenhet av praktiskt projektarbete och utåtriktad verksamhet. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på ryska och svenska. Du har även kunskap om och intresse för Sveriges och Rysslands kultur och samhälle.

 

Dina egenskaper

Du är en praktiskt inriktad problemlösare som tycker om att arbeta både självständigt och i ett team. Du har stor initiativförmåga och idérikedom och är beredd att vid behov hjälpa till med uppgifter utanför ansvarsområdet. Generalkonsulatet vinnlägger sig om ett professionellt och vänligt bemötande, varför din personliga framtoning är viktig. Tjänsten kommer periodvis att innebära stor arbetsbörda och obekväma tjänstgöringstider. Vi förutsätter att du även i sådana situationer agerar positivt och omdömesgillt. Viss enklare tolkning och översättning mellan svenska och ryska kan förekomma. God allmänbildning krävs liksom ett aktivt intresse för politiska, ekonomiska, sociala och kulturella frågor i Ryssland och Sverige.

 

Om Sveriges generalkonsulat i Sankt Petersburg

Sverige har 98 utlandsmyndigheter; ambassader, generalkonsulat, representationer och delegationer. Generalkonsulatet är den svenska utlandsmyndighet som ansvarar för de svenska kontakterna med staden Sankt Petersburg, regionerna Archangelsk, Leningrad, Murmansk, Novgorod, Pskov, Karelen och Republiken Komi samt Nenetska autonoma kretsen. I verksamheten ingår näringslivs- och Sverigefrämjande, konsulär verksamhet, utvecklingssamarbete samt att följa och rapportera om händelseutvecklingen i distriktet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse vid datum i augusti 2020. Tre månaders provtjänstgöring tillämpas. Arbetsspråket är till största del svenska.

 

Är du intresserad?

Välkommen med din ansökan på svenska i form av en CV, personligt brev och två referenser.  Ansökan rubriceras ”Ansökan Sverigefrämjare” och skickas senast den 27 mars 2020 till generalkonsulat.st-petersburg@gov.se. Vänligen observera att ansökan endast kommer att accepteras på detta sätt.

 

Vill du veta mer om tjänsten, är du välkommen att kontakta konsul Mårten Frankby (marten.frankby@gov.se) eller konsul Birgitta Olofsson (birgitta.olofsson@gov.se).  

Senast uppdaterad 02 mar 2020, 12.45